Een impressie hoe het Sportpark gepositioneerd wordt en ruimte ontstaat voor woningbouw.
Een impressie hoe het Sportpark gepositioneerd wordt en ruimte ontstaat voor woningbouw.

Almelo start aanbesteding voor nieuw Sportpark: één winnaar

Algemeen

ALMELO - Er is een belangrijke stap gezet naar het vernieuwde Almelose Sportpark. De Europese aanbesteding voor de bouw van het complex met verschillende zwembaden en een sporthal is gestart. Aanbieders kunnen tot 1 februari inschrijven op de opdracht.

De planning is er op gericht om in de zomer van 2022 een partij te selecteren die het sportcomplex gaat ontwerpen, ontwikkelen en realiseren. De bedoeling is dat bezoekers vanaf de zomer van 2024 terecht kunnen in het nieuwe Sportpark.

Sportwethouder Arjen Maathuis is blij dat de selectieprocedure van start is gegaan. “Gebruikers kijken erg uit naar het nieuwe Sportpark. Het al eerder gepresenteerde schetsontwerp laat zien hoe mooi het gaat worden. Het is een compleet nieuw complex, gasloos én energieneutraal, met een overdekt wedstrijdbad, een doelgroepenbad, 25-meter buitenbad, een recreatiebad en een nieuwe sporthal.”

Voor de woningen die rond het nieuwe Sportpark gebouwd kunnen gaan worden, bestaat volgens de wethouder ook veel belangstelling: “Het is een fantastische locatie vlak bij het kanaal Almelo-Nordhorn en op steenworp afstand van het groen van de Gravenallee.”

Almelo heeft gekozen voor een design- en buildaanpak. Dat betekent dat één partij geselecteerd wordt die verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp als de bouw van het nieuwe sportcomplex.
De eerste stap in het aanbestedingsproces moet leiden tot een voorselectie van maximaal drie gegadigden die een aanbieding en een plan mogen maken.

Almelo zoekt nadrukkelijk naar partijen die ervaring hebben met de bouw van een gasloos zwembad. In juli 2022 wordt de opdracht aan één van de drie partijen gegund. Aansluitend volgt het verder uitwerken van het plan.

Rond februari 2023 kan de eerste spade de grond in voor de bouw. Die moet in augustus 2024 afgerond zijn.

Omdat het nieuwe zwembad op een andere plek komt op het terrein van Het Sportpark, blijft het mogelijk het huidige overdekte zwembad tijdens de bouw te gebruiken.