Beter Wonen heeft tien gasloze woningen opgeleverd in de Bavinkstraat. De huurders blijken allen tevreden.
Beter Wonen heeft tien gasloze woningen opgeleverd in de Bavinkstraat. De huurders blijken allen tevreden.

Huurders Beter Wonen blij met gasloos wonen

Algemeen

ALMELO - Beter Wonen leverde eind oktober tien gasloze woningen op in de Bavinkstraat, aan de zuidelijke kant van de binnenstad. Deze tien stadswoningen zijn de eerste gasloze woningen die Beter Wonen heeft opgeleverd. De nieuwe huurders wonen inmiddels in de woningen en zijn erg enthousiast volgens Beter Wonen.

De huurders van deze woningen gebruiken geen gas om te koken en om hun woning te verwarmen. In plaats daarvan gebruiken zij de energie die wordt opgewekt door de grondwarmtepomp en de zonnepanelen.
De woningen hebben allemaal een eigen stadstuintje en buitenberging. Op de begane grond is er een open keuken met woonkamer. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, een doucheruimte en een vaste trap naar de zolder.

De nieuwe huurders zijn erg enthousiast over de gasloze woningen. Een huurder zegt: “Het voelt als een cadeautje. Ik ben heel blij met de woning én met de tuin. Hoewel sommige mensen de tuin een postzegeltje vinden, vind ik het best ruim.”
Een andere huurder zegt: “Het is hier heel fijn wonen. Het is nieuw, midden in de stad, rustig én met een tuin.”
Huurders vinden het gasloos wonen ook fijn, zeker nu de gasprijzen stijgen. Voor sommige huurders is het nog wel wennen dat zij de thermostaat ‘s nachts niet lager hoeven te zetten. ‘’De grondwarmtepomp werkt namelijk het beste als de thermostaat op dezelfde temperatuur staat. Dit werkt dus anders dan bij een cv-ketel.’’


Ook op andere plekken in Almelo bouwt Beter Wonen gasloze woningen. In de Frans Halsstraat (Ossenkoppelerhoek) worden zestien gasloze woningen gebouwd, terwijl Beter Wonen 51 gasloze woningen bouwt in de Witvoetenstraat en Gravenstraat (Nieuwstraatkwartier). Bij beide projecten zijn oudere woningen eerst gesloopt. Op deze manier draagt Beter Wonen bij aan betaalbaar, comfortabel en duurzaam wonen in Almelo.