Afbeelding
Foto:

Kort kort kort kort kort kort kort kort kort

Aandacht voor geweld: brug kleurt oranje

ALMELO - In Almelo kleurt op donderdag 25 november de brug bij het stadhuis oranje. Serviceclub Soroptimist Almelo vraagt om 17.00 uur bij het stadhuis aandacht voor de actie Orange the World vragen.
Voorzitter Wilma Verstappen vraagt dan aandacht voor de campagne en iets vertellen over de noodzaak ervan. Met niet-vaste verf wordt er met een sjabloon het logo op de grond geverfd. ''Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld'', zo laat de Soroptimist weten. ''In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om hier aandacht voor te vragen is er de campagne Orange the World.''
Wethouder van Mierlo: “Iedereen verdient het te leven in een veilige omgeving. Voor veel vrouwen en meisjes geldt dat niet. Ze worden geschopt, geslagen, vernederd of seksueel of financieel misbruikt. Iedereen kan er mee te maken krijgen.'' Daarom is het volgens Van Mierlo zo belangrijk aandacht te blijven vragen voor geweld tegen vrouwen. “Kijk om naar elkaar. Sluit je ogen niet en maak er melding van. Elke eerste stap is er één naar veiligheid en bescherming.”

Muziek en Sfeer met adventsmuziek

ALMELO - In het kader van Muziek en Sfeer vindt op zondag 28 november een uitvoering plaats in de St. Georgiusbasiliek in Almelo.

De muzikanten zijn gastorganist Joost van Beek en mezzosopraan Valeria Boermistrova. 

Op het programma staan orgelbewerkingen over adventsliederen van Toon Hagen, Anton Heiller, Bert Matter en Dick Sanderman. Daarnaast klinken er vocale werken van Camille Saint-Saens (Ave Maria), Hugo Wolf en Hugo Distler.

''Kortom, een muzikaal zeer afwisselend programma om de Adventstijd mooi mee te beginnen'', aldus de organisatie.

De middag begint om 15.30 uur. Gevraagd wordt een vrije gift bij de uitgang. Aanmelden is niet verplicht. Zie

www.orgel-mezzo.nl

Bleeklezing volgend jaar

ALMELO - De Bleeklezing van 11 december wordt uitgesteld tot begin 2022. Het uitstel is het gevolg van de coronamaatregelen. 

De bijeenkomst van de Verwondering op 24 november gaat wel door. De kerk heeft een vergunning voor twintig deelnemers. ''Hierbij is het houden van anderhalve meter afstand makkelijker haalbaar dan in de kerkzaal'', aldus een woordvoerder.

Noabermarkt in Bornerbroek gaat niet door

BORNERBROEK - De noabermarkt in Bornerbroek op 27 november gaat niet door. ''Helaas hebben wij moeten besluiten om deze te annuleren, omdat wij niet kunnen voldoen aan de corona-eisen die gesteld worden'', aldus de organisatie.

Wie wint de Stadsprijs?

ALMELO - Huis van Lydia, Stichting Natuurhus Almelo en Joke Pezie genomineerd voor Stadsprijs Almelo 2021.

Huis van Lydia, Stichting Natuurhus Almelo en Joke Pezie zijn genomineerd voor Stadsprijs Almelo 2021.

Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo maakt vrijdagmiddag 17 december in het stadhuis bekend wie van deze drie genomineerden zich winnaar mag noemen van de Stadsprijs Almelo 2021.