Afbeelding
Foto:

Kom naar Toafelproat

Vervolg voorpagina

Toafelproat is een initiatief van de Ouderen Vereniging Almelo (OVA), Heracles, Huis van Katoen en Nu en ‘t Hookhoes.

''Tijdens Toafelproat, die voornamelijk bedoeld is voor ouderen, praten we onder het genot van een kopje koffie of thee na over de wedstrijden van de afgelopen maand en alles wat er verder in onze club speelt'', aldus de organisatie.

Guus Hoevenberg speelde van 1966 tot en met 1978 wedstrijden in de eerste divisie bij NEC, de Graafschap en Heracles en is daarna een carrière als trainer begonnen.

Marnix Smit is na de Heracles/Twente Academy in 1999 begonnen bij Heracles, toen nog eerste divisie, en heeft in 2005 de promotie naar de Eredivisie als actieve speler meegemaakt.

''Het verschil in generaties brengt verschillende ervaringen met zich mee en maken Toafelproat extra interessant. Beide heren zijn nog actief bij de club betrokken. Guus speelt mee bij walking footbal en is actief als trainer bij een amateurvereniging. Marnix is na het afronden van zijn universitaire studie bestuurder van Heracles geworden en voetbalt op amateurbasis bij SZVW.''

De heren zijn volgens de organisatie gezellige vertellers ''en er komen vast smakelijke anekdotes voorbij. De deelnemers aan Toafelproat kunnen vrijuit vragen stellen aan Guus en Marnix en krijgen daarmee een kijkje achter de schermen van Heracles. Alles met elkaar belooft het weer een boeiende en gezellige middag te worden.''