Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Winterbanden getest: weinig écht goed volgens de ANWB

De jaarlijkse winterbandenwissel is weer in volle gang. Wie op zoek gaat naar een nieuwe set winterbanden merkt al snel dat er veel te koop is. Uit de jaarlijkse winterbandentest van de ANWB blijkt dat veel banden voldoende scoren, maar weinig écht goed zijn.

De ANWB test jaarlijks andere bandenmaten; dit jaar zijn dit 195/65 R15T en 225/50 R17V. De eerste maat is volgens hen nog steeds één van de meest verkochte bandenmaten onder een groot scala auto's uit de middenklasse. De andere maat zien we meer onder de grote middenklasse. De banden werden getest met respectievelijk een Volkswagen Golf en Audi A4 als testauto's.

Van de in totaal 15 geteste banden 195/65 R15T scoorden er vier het predicaat goed met 4 sterren. De overige banden scoorden een voldoende: 3 sterren. De vier topmodellen zijn de Goodyear UltraGrip 9+; uitstekend op nat wegdek en sneeuw. De Dunlop Winter Response 2 is op droog wegdek iets beter. De Vredestein Wintrac is iets minder dan de eerdere twee, maar wel slijtvaster met lager verbruik. De Michelin Alpin 6 heeft de beste slijtvastheid. Bij de 225/50 R17V's behaalden 3 van de 18 geteste banden het label goed met 4 sterren. De Michelin Alpin 6 blinkt uit op slijtvastheid, de Dunlop Winter Sport 5 is uitzonderlijk op sneeuw en de Goodyear UltraGrip Performance + is volgens de ANWB de stilste van deze groep.