Afbeelding
Foto:

De nieuwe Škoda Fabia staat bij dealers in de showroom

Het is inmiddels de vierde generatie van de Fabia die door Škoda gemaakt wordt sinds de introductie in 1999. De nieuwe Škoda Fabia is leverbaar vanaf 20.290 euro. 

De vierde generatie is overduidelijk een Fabia, maar toch onderscheidend ten opzichte van de eerdere generaties. De nieuwe Fabia oog strak en gestroomlijnd. De standaard LED-koplampen onderstrepen dit. De lengte van de Fabia is voor het eerst meer dan 4 meter. Niet alleen van buiten maar ook in de auto is dit merkbaar. Zo is de bagageruimte ook 50 liter groter. Door de achterbank neer te klappen wordt de ruimte ook nog eens vergroot van 380 liter naar 1.190 liter. Op het gebied van rijhulpsystemen heeft de vierde generatie ook meer te bieden dan de voorgangers. Zo maakt Travel Assist autonoom rijden op level 2 mogelijk.
De nieuwe Škoda Fabia is voorzien van een 1.0 TSI Greentech turbobenzinemotor van 95 pk in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een 1.0 TSI Greentech turbobenzinemotor van 110 pk met een 7-traps DSG-automaat. Kies uit één van de drie uitrustingsniveaus. De Active-uitvoering is uitgerust met een 95 pk benzinemotor en is er vanaf 20.290 euro. Škoda Fabia Ambition en de Business Edition zijn er voor bedragen vanaf respectievelijk 21.890 euro en 23.190 euro bij levering vanaf 1 januari 2022.

www.skoda.nl

Afbeelding