Afbeelding
Foto:

Nieuwe Ford E-Transit: grootste bereik, laagste vanafprijs

De volledig elektrische versie van de bestverkochte bedrijfswagen ter wereld, de Ford E-Transit kan op een volle accu tot wel 3171 kilometer afleggen. Met de lage verbruiks- en onderhoudskosten, het grote rijbereik en prijzen die beginnen bij 48.675 euro is dit een alternatief voor de uitvoeringen met verbrandingsmotor.

De Ford E-Transit heeft een rijke standaarduitrusting en tal van assistentiesystemen. Daarnaast is deze Ford uit te rusten met ProPower Onboard waarmee op locatie bijvoorbeeld gereedschap, laptops en koelaggregaten van stroom kunnen worden voorzien.
Er zijn maar liefst 25 uitvoeringen van de Ford E-Transit: als Bestelauto, Bestelauto Dubbele Cabine en Chassis Enkele Cabine, in diverse lengte- of hoogtevarianten. Afhankelijk van de uitvoering varieert het maximaal toelaatbaar gewicht tussen de 3,5 en 4,25 ton en is het laadvermogen maximaal 1.616 kg. De elektromotor heeft 184pk of 269pk en een maximumkoppel van 430 Nm.
Het accupakket met een capaciteit van 67 kWh maakt het mogelijk om maximaal 3171 km af te leggen. Het opladen van het accupakket van 15 naar 80 procent kan in 34 minuten met een 115 kW DC-snellader. Voor het volledige opladen via een normale 3-fase laadpaal of Wallbox met de 11 kW-on board lader duurt circa 7,2 uur.
Net als de dieseluitvoering is de Ford E-transit te configureren als Ambiente of Trend. De elektrische variant heeft in dat geval nog meer extra's te bieden dan de dieselvariant.

Afbeelding