Afbeelding
Foto:

Renault komt met de nieuwe Kangoo E-Tech electric in 2022

De Kangoo E-Tech electric, de 100 procent elektrisch aangedreven versie van de Kangoo, heeft een actieradius tot 300 km. Door dit rijbereik en een laadvermogen, laadvolume en trekgewicht gelijk aan dat van de Kangoo met verbrandingsmotor voorziet deze bestelwagen in de dagelijkse behoefte van professionals. Vanaf de lente van 2022 is deze Kangoo te koop.

De elektrische Kangoo is sinds 2011 op de markt en er zijn al meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ten opzichte van bestelwagens van andere automerken: één op de vijf elektrische bedrijfswagens in Europa is een elektrische Renault Kangoo.
De aandrijving van de Kangoo E-Tech electric is een elektromotor met 90 kW vermogen en een koppel van 245 Nm. In combinatie met de lithium-ion batterij van 45 kWh is 300 km afleggen haalbaar. Rijbereik is wel afhankelijk van onder meer de keuze van rijmodus. Zo is bij Eco het vermogen en de topsnelheid beperkt, waardoor er meer kilometers gemaakt kunnen worden. Naast naast de keuze uit zes rijmodi is er ook keuze uit drie niveaus regeneratief remmen.
Het opladen van de batterij van de Renault Kangoo E-Tech Electric kan via een 11 kW 3-fasen Caméléon-lader. Deze is standaard en geschikt voor (huishoudelijke) laadpunten met wisselstroom. Een 22 kW Caméléon-lader is optioneel leverbaar. Het opladen gaat daarmee twee keer zo snel. Ook is er de mogelijkheid om te snelladen met gelijkstroom (DC) met een maximumvermogen van 80 kW.