Afbeelding
Foto:

Consumentenbond: 'Auto's Mitsubishi zeer betrouwbaar'

Mitsubishi kreeg afgelopen week een mooie pluim: uit het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Mitsubishi het betrouwbaarste automerk is. Met name de Outlander PHEV en ASX scoren erg hoog qua betrouwbaarheid.

De Consumentenbond baseert deze kwalificatie op basis van pechgevallen; ruim 7.000 mensen met auto's tot tien jaar oud werden bevraagd. Mitsubishi scoort als merk een 8,4. Dit is hetzelfde rapportcijfer waarmee zij ook in 2015 en 2016 als betrouwbaarste merk aangewezen werden. De Consumentenbond roemt vooral de Mitsubishi Outlander (PHEV) vanaf 2012 en Mitsubishi ASX. Deze SUV's scoren een rapportcijfer van respectievelijk 9,1 en 9,0. Ook de Mitsubishi Space Star (vanaf 2013) scoort bovengemiddeld hoog met een score van 8,2.
Mitsubishi is uiteraard erg blij met de positieve uitkomsten. Ook internationaal komt het merk goed uit de bus. Mitsubishi staat achter de geleverde auto's met een uitgebreide vijf jaar garantie, die kopers dus vele zorgeloze kilometers moet bieden. Die garantietermijn geldt ook voor de batterij en alle elektrische componenten van de Mitsubishi Outlander PHEV, de bestverkochte plug-in hybride in Europa. Voor de Mitsubishi Outlander PHEV vanaf modeljaar 2016 en de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV geldt een fabrieksgarantie van 8 jaar/160.000 km op de batterij.