2020 Opel Mokka-e
2020 Opel Mokka-e Foto: Opel Automobile GmbH

Gouden Stuurwiel 2021 aan de nieuwe Opel Mokka-e toegekend

In 2020 kreeg Opel ook al het Gouden Stuurwiel, een belangrijke onderscheidingen in de Duitse autobranche, toegekend. Toen was dat voor de Corsa-e. Met de toekenning aan de Mokka-e in de categorie ‘kleine auto’s’ heeft Opel er inmiddels negentien. 

"Onze Opel Mokka-e is allesbehalve gewoon”, stelde Opel CEO Uwe Hochgeschurtz tijdens de prijsuitreiking in het Axel Springer Haus in Berlijn. "Met de modernste technologieën en een compromisloos design maakt de Mokka-e e-mobiliteit op alle mogelijke manieren leuk."
De Opel Mokka-e heeft een elektromotor met 136 pk en 260 Nm aan koppel. Met de 50 kWh-accu kan er tot wel 338 kilometer (WLPT) gereden worden zonder op te hoeven laden. Dit komt mede door efficiënt gebruik te maken van energie. Zo wordt met het regeneratief remsysteem energie teruggewonnen in plaats van deze verloren te laten gaan. Mocht er tussentijds toch opgeladen moeten worden dan kan dat met behulp van een 100 kW DC-laadstation tot 80 procent in slechts 30 minuten.
Naast de prestaties heeft de Mokka-e meer in huis. Het design wordt door Opel zelf als futuristisch genoemd. De Mokka-e heeft de uitstraling van een SUV mede door de contrasterende zwarte lijnen rondom de auto. Verder is de Mokka-e ook voorzien van de inmiddels kenmerkende Opel Vizor.
Vanaf 34.399 euro mag men zich al eigenaar van de prijswinnende Mokka-e noemen.

Afbeelding