Geniet in Kunsthal Hof 88 vanaf zondag 28 november van een tentoonstelling over en met werken van de Haanstra’s.
Geniet in Kunsthal Hof 88 vanaf zondag 28 november van een tentoonstelling over en met werken van de Haanstra’s. Foto:

De Haanstra’s, een hommage in woord en beeld in Kunsthal Hof 88

In Kunsthal Hof 88 is van zondag 28 november tot en met 23 januari een tentoonstelling over en met werken van de Haanstra’s te zien.


ALMELO - ''De Haanstra’s zijn voor sommigen misschien bekend van de film Fanfare van Bert Haanstra. Voor anderen is juist de schilderkunst de verbindende factor. Het gaat om vier kunstenaars met totaal verschillende stijlen uit één Twents gezin'', aldus Hof 88.

Tijdens de expositie zijn de schilderijen van vader Folkert Haanstra (1884-1966) en zijn zonen Johan (1914-1911), Bert (1916-1997) en Folkert jr. (1920-1985) te bekijken. In een van de zalen wordt doorlopend de documentaire Glas gedraaid, de eerste Nederlandse film die een Oscar won. Verder zijn er verschillende lezingen (12 december en 16 januari) en wordt de film Alleman op 29 en 30 november om 14.00 uur in de filmzaal Hof 88 getoond. De toegang is. Aanmelden is wel nodig. Dat kan via info@hof88.nl.

Het werk in deze tentoonstelling is afkomstig van onder meer Rijksmuseum Twenthe, museum Belvédère en uit particuliere collecties. Hof 88: ''Wat vooral zichtbaar is, zijn de verschillende stijlen van deze kunstzinnige familie. Hoe vooruitstrevend Folkert sr. was als voorloper van de kubistische stijl en de moderne vormen en de zonen die ieder hun eigen weg gingen.''

De tentoonstelling De Haanstra’s is volgens Hof 88 een lang gekoesterde wens van de nakomelingen van deze Twentse kunstenaars. Grote promotor achter dit project is de Hengelose schilder Henk Lassche. Samen met Marthe Koning, kleindochter van Folkert sr, is hij verantwoordelijk voor het boek, dat door Peggie Breitbarth is geschreven en dat tijdens de tentoonstelling wordt gepresenteerd.
De opening is zondag 28 november om 15.00 uur in de Kapel van Hof 88. Er is dan een toespraak door Folkert Haanstra. Marthe Koning-Haanstra presenteert het boek De Haanstra’s. De opening wordt verricht door Henk Lassche. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door jazzpianist Johan Bijkerk en zangeres Sem Tanate.

Kijk voor meer informatie op de website

www.kunsthalhof88.nl

Afbeelding