Op de Woonboulevard in Almelo wordt vanaf 7 december een nieuwe vaccinatielocatie ingericht.
Op de Woonboulevard in Almelo wordt vanaf 7 december een nieuwe vaccinatielocatie ingericht.

GGD Twente opent nieuwe vaccinatielocatie in Almelo

Algemeen

ALMELO - GGD Twente opent een nieuwe vaccinatielocatie in Almelo voor het vaccineren tegen corona. Deze vaccinatielocatie komt vanaf 7 december aan Woonboulevard 46.

‘’Een groot deel van de Twentse inwoners heeft inmiddels de basisvaccinatie tegen corona gehad’’, aldus een woordvoerder van GGD Twente. ‘’Daarom heeft een aantal grootschalige priklocaties van GGD Twente plaatsgemaakt voor kleinschalige tijdelijke priklocaties in diverse gemeenten in Twente. Sinds vorige week ontvangen de eerste 80-plussers een brief van het RIVM met de uitnodiging voor de boosterprik. Nu er weer grootschalig geprikt gaat worden voor deze extra coronavaccinatie, is een extra priklocatie nodig. Naast de vaste priklocaties in Enschede (aan Colosseum) en Nijverdal (in Hof van Nijverdal), opent GGD Twente een nieuwe priklocatie aan Woonboulevard 46 in Almelo.’’

Annelies Barrett, projectleider GGD Twente: “We zijn erg blij met deze locatie op de woonboulevard in Almelo. Met deze locatie vergroten we onze vaste prikcapaciteit en kunnen dus meer inwoners vaccineren. Daarnaast is deze locatie gunstig gelegen aan de ring en goed toegankelijk voor een brede doelgroep. Voor de extra prik kan men daarnaast ook terecht op onze locaties in Enschede en Nijverdal. Alle drie vaste vaccinatielocaties zijn daarnaast ook geopend voor een prik zonder afspraak voor de eerste, tweede of derde coronavaccinatie. De openingstijden van onze vaccinatielocaties worden in de komende weken verder verruimd.”

De extra prik kan men alleen op afspraak krijgen. ‘’Een extra prik of boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen corona te versterken. De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. Om goed beschermd te blijven tegen corona, krijgen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden. De oudste ouderen komen als eerst aan de beurt .Zodra men een uitnodigingsbrief ontvangen heeft voor de extra prik, kan men een afspraak maken. Dit kan telefonisch via het landelijke afsprakennummer 0800- 7070 of via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de extra prik.’’

Op de website van GGD Ghor staat meer informatie over de boostervaccinatie. Ook op de website van het RIVM staat informatie en veelgestelde vragen. Kijk op de website van GGD Twente voor de actuele openingstijden van de vaccinatielocaties.