Frans en Marion met hun team. Bennie (links) is de magazijnman en Marita (rechtsboven) houdt zich bezig met het stylen van de winkel en de administratie. Toon was als chauffeur op pad.
Frans en Marion met hun team. Bennie (links) is de magazijnman en Marita (rechtsboven) houdt zich bezig met het stylen van de winkel en de administratie. Toon was als chauffeur op pad. Foto:

'Toekomst in met nieuwe energie'

De nieuwe eigenaren nemen vanaf maart volgend jaar het roer over bij Kötter Wonen in Nijverdal. Zij gaan de winkel volledig naar hun eigen wensen inrichten en daarom geldt er vanaf nu een totale leegverkoop. Toch houdt Kötter Wonen Nijverdal niet op te bestaan...

"Onze neven Bas en Joost, zoons van mijn broer Jos, nemen de winkel over", vertelt Frans. "Allerlei meubels kunnen dus nog gewoon besteld worden. En de leveringen, service en garantie blijven vanzelfsprekend doorlopen. Zij zijn er klaar voor de boel over te nemen en mijn vrouw Marion en ik willen lekker gaan genieten van ons pensioen." Hij lacht er wat weemoedig bij. "Marion en ik werken hier nog steeds met heel veel plezier en we hebben in de winkel in Nijverdal een prachtige, positieve tijd gehad. Maar nu we de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, vinden we het tijd het stokje over te dragen. Er zijn nog genoeg andere leuke dingen om te doen."

Ruim 35 jaar geleden begon broer Robert 'het Grenenhuis' in Glanerbrug. Hij kocht grenen kasten op die hij vervolgens restaureerde en weer verkocht. Al snel ging Frans hem helpen en in 1989 opende hij een winkel in Almelo. Daarna volgden florerende filialen in Oldenzaal, Losser en Haaksbergen.

"In 1999 verkocht Robert de zaak aan mij en mijn broer Jos. Op een gegeven moment benaderde Joop Staman ons met de vraag of wij hun winkel over wilden nemen. Dat hebben we gedaan en al snel kwamen we tot de conclusie dat onze kleinere filialen niet echt rendabel waren, ten opzichte van de twee grote winkels die we hadden. We sloten de filialen en mijn broer Jos en zijn vrouw Joke runden de winkel in Oldenzaal en Marion en ik de winkel hier. Toen meubels van teakhout 'in de mode' kwamen zijn we overgestapt. Dat was echt pionieren. We hebben diverse reizen naar Indonesië gemaakt om meubels in te kopen. Kijken wat er allemaal mogelijk was. We hebben altijd gezorgd voor een heel eigen, onderscheidend assortiment. Onze klanten weten ons daarvoor te vinden. En voor de persoonlijke service die wij altijd zijn blijven geven."

Frans vertelt dat de klant zonder meer voorop staat. "Alles draait om de klant. Ik wil graag persoonlijk contact, bespreken wat ze echt willen en nodig hebben, of het past bij de rest van hun inrichting. Desnoods ga ik zelf kijken of geef ze meubels op zicht mee. Het moet wel allemaal kloppen. Daarin verandert voor de klant op zich niets, de service en kwaliteit blijven onveranderd goed. Bas en Joost passen de winkel zo aan, dat zij er weer jaren mee vooruit kunnen. Daarbij zullen zij ook meer online te vinden zijn, zoals op sociale media. Daarmee spreken zij echt hun eigen doelgroep aan en dat is alleen maar goed. Dat zij de zaak overnemen, geeft echt een goed gevoel. Mijn vrouw en ik gaan met een gerust hart met pensioen, maar we zullen het contact met de klanten wel erg missen. Dat was toch wel het mooiste van dit werk: de gesprekken met de klanten. Daar leer je zoveel van. We willen ze via deze weg dan ook ontzettend bedanken voor het vertrouwen dat ze al die jaren in ons hebben gehad. Hartverwarmend!"

Leegverkoop

'het mooiste vond ik toch wel altijd het praten met de klanten'

Tot 1 maart 2022 gaan ze de complete winkel leeg verkopen. Met heel mooie kortingen op alle showmodellen en accessoires. Geen lange levertijden, alles kan eventueel gelijk uit de winkel worden meegenomen. "We hebben nog veel moois staan, dus we roepen iedereen op toch vooral te komen kijken."

Kijk voor meer informatie op de website

kotterwonennijverdal.nl

De winkel van Kötter Werelds Wonen Nijverdal, aan de Transportweg 4b, met een prachtig en onderscheidend assortiment meubelen.
Pen