Kim Engelen gebruikt potloden om kunst te maken.
Kim Engelen gebruikt potloden om kunst te maken. Foto:

Potlood als kunst in het Almelose Kunst-Torentje

ALMELO - In het Kunst-Torentje is van 6 november tot en met 12 december een installatie van potloden te zien.

De maker is Kim Engelen. Ze zegt: "Tijdelijke ontmoetingen spelen een belangrijke rol in mijn werk. In mijn kunstpraktijk ben ik bezig met het maken van verbindingen, als nooit eindigende lessen in het verbeteren van communicatie.”

Kim voert bridge-performances uit. Dit zijn tijdelijke ontmoetingen van co-creatie op bruggen. Kim gebruikt de brug als metafoor voor verbindingen.

Kim gaat een brug maken van potloden en in het Kunst-Torentje plaatsen. ''Meestal doet Kim Bridge Questioning my Significance-performances op bruggen. Nu gebruikt ze het Kunst-Torentje als ruimte bij een brug voor een installatie'', zo laat een woordvoerder weten. ''Hierdoor wordt de brug nog belangrijker. De potloden staan voor de creativiteit in elk mens. Welk kind heeft ze vroeger niet gebruikt? De brug van potloden symboliseert zodoende hetgeen wat alle mensen met elkaar verbind.''
Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een kleurpotlood schenken en meewerken aan het kunstwerk. Kim bouwt aan haar werk tussen 2 en 5 november in het Kunst-Torentje. Op 6 november is de opening van het werk om 16.00 bij het Kunst-Torentje. Het is ook dan nog mogelijk om een potlood toe te voegen aan het werk.

Plaats van handeling is de Egbert Gorterstraat 7 in Almelo. Het Kunst-Torentje is 24/7 open.