Afbeelding
Foto:

BMW maakt M135i xDrive
nog scherper met tuning

De BMW M135i xDrive is al een echte liefhebbers-auto. Hoewel de meeste rijders absoluut niets te klagen hebben, zag BMW toch nog wat verbeterpuntjes. Deze krijgt nu wat onderhuidse aanpassingen om het sportieve rijgedrag verder te benadrukken.


De technici bij BMW namen het chassis nog eens onder handen om precieze handling te garanderen, zelfs wanneer men de grenzen opzoekt op een circuit. Onder meer het optimaliseren van de grip maakt het voor bestuurders mogelijk om de limieten met zekerheid op te zoeken wanneer ze bochten nemen bij hogere snelheden. Dit werd bereikt door een aangepaste, verbeterde wielophanging en het tunen van de vering en dempers. Het resultaat is een veel mindere rolbeweging in de bochten. Verdere tuning van onder meer het differentieel, electronica en andere aspecten zorgen voor verdere verbeteringen.
BMW borduurt met deze aanpassingen voort op de rijke traditie van de M-lijn met zijn sportieve prestaties en hoog rijplezier. Naast de onderhuidse verbeteringen schonk BMW ook wat extra aandacht aan de akoestische tuning: hoe klinkt de M135i voor de bestuurder en passagiers? Via het audiosysteem krijgt men het motorgeluid te horen, wat een stukje emotie en belevenis op moet roepen. Volgens BMW is de nieuwe geluidssignatuur nog authentieker.