Afbeelding
Foto:

Nieuwe Toyota Yaris Cross gespot

Wie de nieuwe Toyota Yaris Cross nog niet op de Nederlandse wegen heeft gezien, maar wel wil ontdekken wat deze te bieden heeft, gaat naar de Toyota-dealer. In de showroom is de auto van binnen en van buiten te bewonderen. En voor een bedrag vanaf 24.395 euro kan er eentje mee naar huis worden genomen.


De Yaris Cross is door Toyota ontwikkeld voor Europa. Deze compacte SUV heeft zoals bij een SUV verwacht mag worden de stoere, robuuste uitstraling. Een mooi voorbeeld van de deze uitstraling is te zien bij de wielen. De instapversie van de Yaris Cross, de Comfort-uitvoering, heeft "slechts" 16 inch lichtmetalen velgen, maar door de zwarte accenten rond de wielkast lijken deze veel groter. Ook wordt optisch de bodemvrijheid vergroot door de zwarte rand rondom aan de onderzijde. Deze lijnen laten de Yaris Cross ook nog eens breder lijken. En dan te bedenken dat de Adventure-uitvoering 18 inch velgen heeft.
De Toyota Yaris Cross heeft dan wel de looks van de SUV, maar niet het hoge brandstofverbruik. Ter vergelijking: de Yaris Cross Comfort met benzinemotor verbruikt 5,7 liter voor 100 kilometer en de Toyota RAV4 Comfort 7 liter. De hybride Yaris Cross Comfort heeft overigens maar 4,4 liter nodig. Iets duurder in aanschaf, maar voordeliger wat betreft brandstofverbruik. Naast de Comfort uitvoering is er ook nog een Active, First Edition, Executive, Adventure en Launch edition.
Ook aan comfort geen gebrek bij de Yaris Cross. Zo heeft deze airconditioning en centrale portiervergrendeling, maar ook veel rijhulpsystemen als Adaptive Cruise Control, Road Sign Assist en Lane Departure Alert. Deze systemen geven meer rust tijdens het autorijden.
Helemaal opvallend wordt de Toyota Cross in de kleur "Brass Gold Metallic”, die ook voor de eerste Yaris beschikbaar was.

www.toyota.nl