Afbeelding
Foto: Shutterstock

Beurs Genève afgelast

De International Motor Show in Genève is helaas afgelast. De beurs zou normaliter in februari 2022 gehouden worden, maar de organisatie heeft nu besloten om pas weer in 2023 een beurs te houden.


De International Motor Show is één van de grootste en bekendste beurzen voor de auto-industrie. Veel merken presenteren hier doorgaans hun nieuwste modellen en innovaties. Het afgelasten van de 2022 editie is volgens de organisatie besloten vanwege het wederzijds belang van bezoekers als fabrikanten. Er zijn veel directe en indirecte gevolgen van de pandemie die een fysieke beurs onpraktisch maken. Zo noemt men de onzekerheid over internationale reisbeperkingen voor alle deelnemers.

Een ander aspect zijn de aanhoudende wereldwijde chiptekorten. Als gevolg hebben autofabrikanten grote moeite om hun productie op peil te houden, laat staan nieuwe modellen te introduceren. Maurice Turrettini, president van de organisatie, benadrukte dat er veel moeite gedaan is om juist wel een beurs te houden in 2022. "Ondanks al onze inzet moeten we de feiten onder ogen zien: de pandemie is nog niet onder controle en vormt een grote bedreiging voor een evenement op een binnenlocatie. Maar wij zien het besluit als een uitstel, niet zozeer een afgelasting. Ik ben er dan ook zeker van dat de beurs in 2023 sterker dan ooit terug zal komen."

Ook bij de exposanten zelf was er veel onzekerheid of zij deel zouden nemen aan de beurs, waardoor weinigen zich echt wilden committeren aan deelname. Veel fabrikanten kozen afgelopen jaar al voor creatieve digitale invullingen om op eigen gelegenheid hun modellen en innovaties te tonen aan het publiek. De verwachting is dan ook dat zij dit ook komend jaar zullen doen als alternatief voor het internationale beursbezoek.