Voor wie mee wil doen aan de Winterloop verzorgen fysiotherapeuten Sjors Heuvels en Bas Huisinga van Fysiotherapie Het Schol een tienweeks hardlooptraject.
Voor wie mee wil doen aan de Winterloop verzorgen fysiotherapeuten Sjors Heuvels en Bas Huisinga van Fysiotherapie Het Schol een tienweeks hardlooptraject.

Met Het Schol trainen voor Winterloop in Schelfhorstpark

Algemeen

ALMELO - Echt meedoen aan De Winterloop in het Schelfhorstpark op zondag 16 januari? Voor velen lijkt het een stap te ver, maar door mee te doen aan het hardlooptraject van Fysiotherapie Het Schol komt die stap dichterbij.

Het initiatief komt van de fysiotherapeuten Sjors Heuvels en Bas Huisinga van Het Schol uit Almelo. ‘’Iedereen kan meedoen aan het hardlooptraject. Je hoeft niet in behandeling te zijn bij Het Schol’’, vertelt Sjors. ‘’Meedoen is ideaal voor deelnemers die bijvoorbeeld willen beginnen met hardlopen. Ook ouderen vinden het leuk hun rondjes in het Schelfhorstpark te maken. Zo was er iemand van 67 die met een nieuwe heup heeft meegedaan aan de Winterloop. Je zag hem stralen toen hij over de finish kwam. Prachtig is dat.’’

Bas ziet elk jaar ook veel deelnemers die onder behandeling zijn of zijn geweest bij Het Schol. ‘’Het is voor sommigen een geweldige afsluiting van hun behandeling. In aanloop naar de Winterloop hebben ze dan echt een doel om naar uit te kijken’’, aldus Bas.

Het traject in aanloop naar de Winterloop duurt dus tien weken. Drie keer in de week wordt er getraind. ‘’Een keer gaan we binnen aan de slag, een keer gaat de groep buiten hardlopen en een keer gaan ze zelf aan het werk volgens een persoonlijk schema’’, legt Sjors uit. ‘’De binnen- en buitentrainingen staan altijd onder begeleiding van ervaren trainers.’’

Deelnemers kunnen bij de Winterloop kiezen om 4, 6 of 10 kilometer hard te lopen.

Daar waar de editie van vorig jaar vanwege corona is afgelast, verwacht de organisatie de komende aflevering weer een paar honderd deelnemers.

Vragen over het tienweekse hardlooptraject en/of direct aanmelden? Bel daarvoor met Fysiotherapie Het Schol via telefoonnummer 0546 - 860528. Even binnenlopen bij Het Schol kan ook.

Het Schol is gevestigd aan Het Schol 26 in Almelo.