Afbeelding

Met de Nostalgische Heracles Kalender 2022 genieten van rijk verleden

Algemeen

ALMELO - Een bijzonder cadeau is nu te koop: de Nostalgische Heracles Kalender 2022. De kalender bevat twaalf foto’s uit het rijke verleden van Heracles. De oudste foto dateert van 1906, de meest recente van 1966.

Oorspronkelijk zijn het zwart-witbeelden. Voor deze kalender zijn ze ingekleurd door Peter Leeuwen. De ingekleurde foto’s geven een sfeerbeeld van het verleden. Een greep: De kampioenselftallen van 1927 en 1941, een actiebeeld uit de ‘wedstrijd van het jaar’ in 1938 tegen Feyenoord, een trots poserend elftal voor de oude Engelse tribune, een zegetocht in 1958 in landauers door de Bornsestraat en Joop Schuman met een kampioenskrans om.

De kalender wordt uitgebracht door supportersvereniging Hart voor Heracles en is voor 12,50 euro verkrijgbaar bij de fanshops van Heracles, boekhandel Broekhuis, boekhandel Aan de Aa en Primera Knol aan het Acaciaplein. De kalender is voor thuiswedstrijden en op woensdagen van 11.00 tot 16.00 uur ook te koop bij het home van Hart voor Heracles. Leden van de vereniging betalen 10 euro.

Deze foto uit de Nostalgische Heracles Kalender is gemaakt op 13 mei 1962 na een 1-0 winst op Heerenveen. Heracles werd daarmee kampioen van de Eerste Divisie B. Aanvoerder Joop Schuman was dat seizoen goed voor 44 doelpunten. Schuman krijgt hier de krans omgehangen door vice-voorzitter Frits van den Elst.