Wie virtueel wil skiën kan daarvoor vier zaterdag terecht in gamecentrum FUN-IE-FIT.
Wie virtueel wil skiën kan daarvoor vier zaterdag terecht in gamecentrum FUN-IE-FIT.

De Klup Winter Games gloednieuw voor iedereen van 13 jaar en ouder

Algemeen

ALMELO - Als een raket de piste af of met een bloedgang de ijzige slopes afdalen, met naast je een geduchte concurrent. Het zijn de ingrediënten voor een gloednieuw event voor alle jongeren van 13 jaar en ouder: de Klup Winter Games.

Het vindt allemaal plaats in een gamecentrum, telt vierafleveringen en is nog gratis ook. De eerste piepjes voor de start klinken op 6 november om precies 13.00 uur.

Uit onderzoek is volgens De Klup gebleken dat tijdens de coronapandemie 80 procent van de jongeren minder zijn gaan bewegen, terwijl ze meer last kregen van stress, eenzaamheid en verveling.

Nu de lockdown is opgeheven en regels zijn versoepeld worden overal in het land sport- en spelactiviteiten opgezet om jongeren vanaf 13 jaar weer bij elkaar te brengen en in beweging te zetten.

 Al die activiteiten vallen onder de noemer ‘wintergames’ en worden gefinancierd door de initiatiefnemers, onder wie de Krajicek- en Cruyff foundation, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nationale Postcode loterij’’, zo laat een woordvoerder van de Klup weten.

De Klup Twente meldde een gloednieuw spektakel aan bij de organisatie: de Klup Winter Games. Het evenement draait om de wedstrijden iceskaten en skiën. Niet in de buitenlucht maar indoor, warm en droog in het gamecentrum FUN-IE-FIT.

De wedstrijden beginnen om 13.00 en duren tot 14.30 uur. Deelnemers kunnen zo vaak meedoen als ze willen -en als de tijd toelaat. Na vier zaterdagen worden de snelste deelnemers uitgeroepen tot winnaars en beloond met een beker en een cadeaubon.

Terwijl de wedstrijden gaande zijn, worden ook veel alle andere games ingezet, zoals raften, boksen, tennis en mountainbiken en het virtuele voetbalspel. Ook daar kan iedereen buiten wedstrijdverband aan meedoen. Voor de pauzes is er een lounge beschikbaar, waar deelnemers met elkaar kunnen chillen.

Jongeren van 13 jaar en ouder die mee willen doen aan de Wintergames kunnen zich aanmelden bij Raoul@deklup.nl. Dan zijn ze verzekerd van een wedstrijdnummer. Jongelui die het vergeten kunnen zich ook voor aanvang melden in het gamecentrum FUN-IE-FIT.

Instappen is elke zaterdag in november mogelijk, maar hoe vaker jongeren deelnemen, hoe groter hun kans op de beste score in de wedstrijden.


De Klup Winter Games vinden plaats op de zaterdagen 6, 13, 20 en 27 november van 13.00 tot14.30 uur in het FUN-IE-FIT. Het gamecentrum is gevestigd in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan 2 in Almelo. De deelname aan de Klup Winter Games is gratis.