Johan Bijkerk treedt binnenkort op in de bibliotheek in Almelo.
Johan Bijkerk treedt binnenkort op in de bibliotheek in Almelo.

Première Johan Bijkerk in Almelose bibliotheek

Algemeen

ALMELO - Jazz at the bieb presenteert op zondag 7 november Première Jazz Symphonie van Johan Bijkerk.

Het is de première van de Jazz Symphony The Colors Of Jazz, van pianist- componist Johan Bijkerk. Hij schreef in de periode 2019 tot en met 2021 acht stukken voorzijn jazz-septet en de vocalisten Sem Tanate en Bert Kuipers.

‘’Door de presentatie van blues, swing, bebop, fado en de diverse bezettingen ontstaan diverse klankkleuren’’, aldus de organisatie.

De inspiratie vond Johan onder meer in zijn jeugd als organist in de Doopsgezinde kerk in Wolvega en zijn latere reizen naar de Verenigde Staten in de studio van Rudy van Gelder en als fotograaf van producer Gery Teekens. Daar maakte hij onder meer kennis met bebop-pianist Hod O’Brien, met wie hij optrad als pianoduo in Amerika en Twente.

Portugal bracht hem de fado. In 2002 had hij met zijn band optredens waarbij hij zijn jazz-suite Portraits of Portugal speelde.
Het septet bestaat uit Jan Wessels (trompet), Gerlo Hesselink (saxen), Sietze de Leeuw (fluit en tenorsax), Johan Bijkerk (piano), Martin Senders (bas), Jan ter Maat (drums) en Antoon Aukes (percussie).

De muzikale middag begint om 15.00 uur bij Feijn Lunchen & Lezen in de bibliotheek. De toegang is 7 euro.


Graag vooraf aanmelden bij de informatiebalie of via de website www.bibliotheekalmelo.nl