Annemiek Tijhof van de ondernemersvereniging is blij dat Het industrieterrein Achter de Molen/Knoopshöfte volgend jaar wordt opgevrolijkt.
Annemiek Tijhof van de ondernemersvereniging is blij dat Het industrieterrein Achter de Molen/Knoopshöfte volgend jaar wordt opgevrolijkt.

Kinderen vrolijken muren en deuren op met muurtekeningen

Algemeen

ALMELO - Het industrieterrein Achter de Molen/Knoopshöfte ligt er nog een beetje desolaat bij. Dat vindt de recent opgerichte ondernemersvereniging. Er gaat verandering in komen. Volgend voorjaar komt een ploeg kinderen uit de wijk kale, schrale muren en deuren opvrolijken met muurtekeningen. Het Almelose Roggekamp/Peitsch Fonds maakt het mogelijk.

Hier en daar worden Achter de Molen al bedrijfspanden opgeknapt door nieuwe ondernemers, maar het project ‘Daar bij die Molen’, moet in de straat echt een groot verschil gaan maken.

Annemiek Tijhof van de ondernemersvereniging: ‘’Ik schat in dat zo’n twintig tot 25 kinderen uit de buurt ontwerpen gaan tekenen en die vervolgens op de muren en deuren gaan schilderen. Dit gebeurt natuurlijk met de nodige hulp.’’

Het Roggekamp/Peitsch Fonds schenkt de initiatiefnemers 4.000 euro voor de uitvoering van het kinderkunstproject. Overigens duurt het nog even voor de kwasten ter hand worden genomen. Pas in het voorjaar van 2022, als het weer geschikt is, gaat er geverfd worden.

‘Daar bij die molen’ is niet het enige project dat kan rekenen op steun van het Roggekamp/Peitsch Fonds. AstronA, de organisatie voor astronomie onderwijs Almelo, krijgt 7.500 euro voor het bouwen van een bijzondere zonnewijzer bij het paviljoen in het Doepark de Hagen. De zonnewijzer wordt zo gemaakt dat kinderen en volwassenen zelf een schaduw kunnen werpen op de liggende zonnewijzer om de tijd aan te geven. Leden van AstronA gaan de wijzer zelf bouwen en gebruiken voor lessen.

Net als andere jaren doneert het Roggekamp/Peitsch Fonds opnieuw 5.000 euro aan Nomen Nescio, een fonds dat in de decembermaand pakketten met levensmiddelen en waardebonnen schenkt aan Almelose gezinnen die in armoede leven. Met de bijdrage kan Nomen Nescio zo’n veertig pakketten financieren.

Het nieuwe Haloweenfeest in de Almelose binnenstad krijgt een bijdrage van 2.000 euro van het kinderfonds. 

Welzijnsorganisatie Avedan kan met een gerust hart de Coming out-week houden. Het Roggekamp/Peitsch Fonds stelt zich garant voor 2.690 euro voor dit evenement.

In december gaat het Roggekamp/Peitsch Fonds opnieuw aanvragen beoordelen. Projecten en initiatieven die ten goede komen aan kinderen die in Almelo wonen of verblijven komen in aanmerking voor financiële steun. Indienen kan tot 1 december op www.rpfonds.nl.