Feest bij het bereiken van het hoogste punt van de eerste nieuwe vleugel van woonzorglocatie Het Meulenbelt in Almelo.
Feest bij het bereiken van het hoogste punt van de eerste nieuwe vleugel van woonzorglocatie Het Meulenbelt in Almelo. Foto:

Hoogste punt nieuwe vleugel Meulenbelt TMZ

ALMELO - Bij Zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg is het hoogste punt bereikt van de eerste nieuwe vleugel van woonzorglocatie Het Meulenbelt in Almelo.

In het bijzijn van bouwers en genodigden werd het laatste deel van de liftschacht opgehesen met de drie vlaggen erop van Hoppenbrouwers Techniek Almelo, Dura Vermeer Bouw en TMZ. Om dit moment te vieren was er voor bewoners en medewerkers van Het Meulenbelt deze dag taart bij de koffie.
Het nieuwe woonzorgcomplex is ontworpen door architect Hans Groenewegen. Er is veel aandacht voor groen, ruimte en licht. Alle bewoners krijgen een eigen studio met eigen sanitair.
In de vernieuwingsplannen wordt er eerst een nieuwe vleugel gebouwd tussen de huidige twee vleugels, waarna de oude vleugel wordt gesloopt. Door deze aanpak hoeven de bewoners niet tijdelijk te verhuizen. Dit was een belangrijke voorwaarde voor TMZ.
De bouw van het Meulenbelt wordt fasegewijs uitgevoerd en duurt vijf jaar. Het Meulenbelt gaat weer dezelfde doelgroepen huisvesten als dat op dit moment het geval is.

Het is de verwachting dat de volledige bouw in 2026 wordt afgerond. De locatie telt dan 184 éénkamerappartementen met eigen sanitair.



De locatie telt meerdere bouwlagen. Op de begane grond komen de psychogeriatrische afdelingen. Op de eerste verdieping de somatische afdelingen, een afdeling voor geriatrische revalidatie en een afdeling voor beademing. Op de tweede verdieping komt het hospice en overbruggingszorg.

Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van de vernieuwing van Het Meulenbelt via www.triviummeulenbeltzorg.nl/vernieuwinghetmeulenbelt