Afbeelding
Foto:

Kort kort kort kort kort kort kort kort kort

Orgel op zaterdag met Rik Melissant

ALMELO - Een concert in het kader van de serie orgel op zaterdag vindt plaats op zaterdag 6 november. Het concert vindt plaats in de Doopsgezinde kerk in Almelo.


Organist is Rik Melissant uit Middelharnis. ''Deze jonge, zeer getalenteerde organist speelt muziek van Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Alexandre Guilmant en Camille Saint-Saƫns'', zo laat de organisatie weten.

Het concert om 14.00 uur. De toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een vrije gift gevraagd.

Open huis in clubhuis van Aquariumclub

ALMELO - De aquariumvereniging houdt op zaterdag 30 oktober een open huis. Iedereen is welkom tussen 12.00 en 16.00 uur voor een bezoek aan het clubhuis.


Diverse leden bieden planten, aquariummateriaal en vissen aan. Daarnaast zijn meerdere deskundige leden aanwezig die vragen en problemen op aquarium- en terrarium- en vijvergebied beantwoorden. Tevens is er een doorlopende videovoorstelling en gratis watermeting. 

De open dag wordt gehouden in het clubhuis aan de Rappersweg 79A in Almelo.

Bezoekers die deze dag lid worden, betalen contributie vanaf 2022.

''Tevens zij we alweer druk bezig met de voorbereiding van de Twentse aqua-terrabeurs'', zo laat een woordvoerder weten. ''De afgelopen jaren hebben we met veel succes weer een beurs gehouden in het wijkcentrum de Schelfhorst. Op 20 maart houden we deze weer voor de vierde keer. Diverse standhouders hebben zich hiervoor alweer aangemeld. Echter zijn we natuurlijk op zoek naar meer standhouders.''

Iedere hobbyist, zowel op aquarium-, terrarium- of vijvergebied, die denkt dat hij een succesvol kan bijdragen aan de beurs kan zich hiervoor aanmelden. ''Ben je een kweker van tropische vis of planten, heb je veel tweede handsmateriaal, verkoop je aquaria of terraria, kweek je reptielen of slangen? Heb je voedseldieren, visvoer of inrichtingsmaterialen? Geef je dan op. Wil je je hobby of vereniging promoten op de beurs, ook hiervoor is ruimte.''

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar avbs@beowolf.nl.

Kaarten met te winnen prijzen

ALMELO - Bij wijkcentrum Erve Noordik aan de Bosrand 33 in Almelo is het op dinsdag 2 november tijd om te prijskaarten. Er wordt joker gespeeld vanaf 19.45 uur.

Zijn kinderen wel veilig?

ALMELO - GGD Twente doet met de Kindermonitor onderzoek naar het gezond en veilig opgroeien van kinderen in Twente.


''De Kindermonitor vertelt ons hoe het gaat met uw kind en alle andere kinderen in Twente'', aldus de GGD. ''De uitkomsten helpen gemeenten bij het maken van keuzes in het lokale gezondheidsbeleid.''

Uit de antwoorden van ouders uit Almelo bleek vier jaar geleden dat ouders het ouderschap leuk vinden, maar soms ook pittig. Zo maakte 14 procent zich zorgen over het gebruik van sociale media en gamen. 90 procent van de kinderen was lid van een vereniging. Ongeveer een op de acht gezinnen in Almelo had moeite met rondkomen.

Voor het onderzoek hebben we willekeurig twintigduizend kinderen uit Twente geselecteerd. 




GGD: ''Het is belangrijk dat de ouders die een uitnodiging ontvangen meedoen.''