Afbeelding
Foto:

Kort kort kort kort kort kort

Alfred Nijhuis en Robin Hoogma naar Toafelproat

ALMELO - In Het Huis van Katoen en Nu vindt op maandag 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur Toafelproat plaats. Te gast zijn Alfred Nijhuis en Robin Hoogma.

De middag is een initiatief van Ouderen Vereniging Almelo (OVA), Heracles Almelo, Huis van Katoen en Nu en ‘t Hookhoes.

Tijdens Toafelproat, die voornamelijk bedoeld is voor ouderen, praten ze onder het genot van een kopje koffie of thee na over de wedstrijden van de afgelopen maand van Heracles Almelo. Deze keer zijn Alfred Nijhuis en Robin Hoogma aanwezig.

Alfred is hoofdscout en Robin de videoscout bij Heracles. Alfred vertelt over het scouten van spelers voor de selectie en bij Robin gaat het over zijn meer specifieke taken.

''Alfred heeft jaren bij Heracles Almelo gespeeld en kent het profbestaan van destijds uit de praktijk. De heren zijn gezellige vertellers en er komen vast smakelijke anekdotes voorbij.''

De deelnemers aan Toafelproat kunnen vragen stellen aan Alfred en Robin en krijgen daarmee een kijkje achter de schermen van Heracles Almelo.

Omgaan met tablet of iPad

ALMELO - Avedan begint op 5 november aan een cursus om ouderen te laten omgaan met een tablet of iPad.

In zes bijeenkomsten nemen vier ROC studenten van de sector ICT maximaal tien senioren aan de hand mee op ontdekkingsreis langs de mogelijkheden van de tablet of iPad en het internet. Ook is er aandacht voor veiligheid op het internet.

Voor meer informatie en opgave kan men contact opnemen met Avedan: telefoon 0546 - 544 100. Aanmelden kan nog tot 25 oktober.

De kosten zijn 36 euro voor twaalf lessen.




De cursussen zijn twee keer per week en wel op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.45 tot 11.45 uur.

De cursus vindt plaats bij ROC de Sumpel. Deelnemers hebben een eigen tablet of iPad nodig om aan de cursus te kunnen deelnemen. De cursus is opgezet voor beginners.

Voor meer informatie en opgave kan men contact opnemen met Avedan: telefoon 0546 - 544 100.