Afbeelding
Foto:

Kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort

Gaan scholen echt samen?

Vervolg voorpagina

''Besturen in het basisonderwijs krijgen te maken met het verleggen van verantwoordelijkheden vanuit de overheid naar schoolbesturen, meer complexe regelgeving en vraagstukken'', zo laat een woordvoerder weten.

De omstandigheden voor schoolbesturen zijn aan het veranderen volgens de scholen. Dat zet beide besturen dan ook aan om na te denken over verdere samenwerking.

De eerste stap in het proces is dat beide besturen een onderzoek starten naar kansen en mogelijkheden voor een fusie. ''In dit onderzoek wordt gekeken op welke wijze de onderwijskwaliteit van alle scholen van beide organisaties kan worden versterkt. Ook de vraagstukken over behoud van basisscholen, de demografische krimp en de ontwikkeling van het verleggen van verantwoordelijkheden vanuit de overheid naar schoolbesturen, komen hierin aan bod.'' Dit onderzoek duurt een aantal maanden. Daarna komt er een fase van afweging van voorstellen, inspraak en besluitvorming.

Beide besturen streven naar een fusie waarbij er een krachtige organisatie ontstaat die gericht is op het versterken van de scholen van PCO NT en OPOA, met behoud van hun eigen concept en identiteit, zodat er in Almelo voldoende aanbod blijft om uit te kiezen.

De slavernij voorbij?

ALMELO - Een lezing van de Historische Kring Almelo over de geschiedenis van de slavernij vindt op woensdag 13 oktober tussen plaats tussen 19.30 en  21.30 uur. Plaats van handeling is Feijn Lunchen & Lezen in de bibliotheek.

Tussen de beelden en verhalen van Hanschristiaan Krol draagt Willem van Dooren zijn gedichten voor en luisteren de bezoekers naar 'No songs for old Men'.

Aanmelden: cursussen@bibliotheekalmelo.nl.

Coming Out

ALMELO - In Almelo kan je jezelf zijn. Dat is de boodschap die de gemeente, Avedan, Sportbedrijf Almelo, Studio 15, De Speelgoedbank en Almelo Promotie samen uitdragen tijdens de Coming Out Week tot en met zondag 17 oktober.

In de hele stad wapperen deze week regenboogvlaggen en er zijn activiteiten rondom het thema diversiteit en LHBTI+.
Wethouder Eugene van Mierlo heeft de week officieel geopend door met jongeren en jongerenwerkers van Avedan de regenboogvlag bij het gemeentehuis te hijsen.
Op woensdag verschijnen op de stoep voor de Speelgoedbank regenbogen in stoepkrijt. Wie mee wil helpen kan aan de Grotestraat komen krijten tussen 14.00 en 17.00 uur.

Bij alle inlopen en jeugdactiviteiten van Avedan hangt de hele week de regenboogvlag. De jongerenwerkers gaan ook op straat in gesprek over hokjesdenken, vooroordelen en diversiteit. In de inlopen komt het thema aan bod aan de hand van kletskaarten, met een hokjesspel of het bakken van regenboogcupcakes.


Studio15 en Rikkert Harink Fotografie maakt met jongeren posters over het thema coming out, deze worden in de stad geƫxposeerd.

Op 12 en 14 oktober verzorgen vrijwilligers van de John Blankenstein Foundation workshops voor sportbesturen, sportteams en sportklassen over hoe veilig het in hun club is. Dit jaar gaan de vrijwilligers in gesprek gaan met de jeugd van OWSV Galathea, Uitsmijters en AAV Sisu.

Avedan verzorgd op donderdag 14 oktober in het ROC van Twente, locatie Wierdensestraat, een gratis workshop voor alle docenten van middelbare scholen in Almelo.