De modevakschool in Almelo bestaat 40 jaar. En dat is het tijd voor een feestje.
De modevakschool in Almelo bestaat 40 jaar. En dat is het tijd voor een feestje. Foto:

Suze: 'Wat een gezelligheid'

ALMELO - De modevakschool in Almelo bestaat 40 jaar. Nou ja, 41 jaar. Vanwege corona is het feest pas afgelopen weekend gevierd met een reünie voor leerlingen en oud-leerlingen.

Het initiatief voor een reünie komt van Suze IJsendoorn (foto onder). Al op 19-jarige leeftijd behaalde zij haar diploma lerares-coupeuse. Na eerst enkele jaren ervaring te hebben opgedaan bij een modevakschool in Enschede verhuisde ze, na haar huwelijk in 1971, naar Almelo en begon daar in oktober 1980 haar eigen modevakschool.

Suze: ''Bij de start van mijn modevakschool, nu ruim 40 jaar geleden, had ik nooit gedacht dat ik zo lang en met zoveel plezier les zou mogen geven. Het is dan ook heel plezierig om na al die jaren elkaar weer eens te ontmoeten. Sommige gezichten veranderen niet veel en anderen herken je niet meteen, maar wat een opkomst en wat een gezelligheid. Met deze reünie konden we weer eens heerlijk van gedachten wisselen over toen. Aan deze dag, met de vele fijne contacten, denk ik dan ook met veel plezier terug.''

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding