Afbeelding

Feestelijke opening Kringloopcentrum Almelo

Algemeen

ALMELO - Almelo krijgt een gloednieuwe kringloopwinkel: Kringloopcentrum Almelo. Op zondag 17 oktober opent Melvin Drenthen aan de Frederik van Eedenstraat 1A een nieuwe vestiging. Iedereen wordt uitgenodigd om de opening mee te vieren.

Het is derde kringloopwinkel van Melvin. Naast Almelo zijn er ook vestigingen in Eibergen en Glanerbrug.

Het pand in Almelo is liefst 1.200 vierkante meter groot. Er is zowel een beneden- als bovenverdieping. Het aanbod is dan ook enorm divers. ‘’Dat gaat van kleding tot gereedschap en van boeken tot speelgoed. We hebben echt van alles’’, vertelt Melvin trots. ‘’En op apparatuur geven wij zelfs garantie.’’

Wie binnenkomt, ziet dat alle spulletjes schoon zijn. Ook de kringloop zelf ligt er fris bij. De sfeer is gemoedelijk.

Kringloopcentrum Almelo biedt veel service. Zo kunnen inwoners niet alleen spullen inbrengen, ook kunnen gekochte spullen worden bezorgd. De medewerkers kijken ook niet vreemd op als ze wordt gevraagd te onderhandelen over de prijs. Bijzonder is ook dat er op 16 november een Post.nl-punt wordt geopend.

Melvin vindt het belangrijk dat tweedehands spullen niet zomaar worden weggegooid. ‘’Ik ben vrachtwagenchauffeur geweest bij een recyclebedrijf. Daar zag ik spullen die heel goed konden worden hergebruikt. Zo kwam ik op het idee een kringloop te beginnen.’’

De eerste kringloop van Melvin werd acht jaar geleden geopend in Eibergen. Later werd een tweede vestiging geopend in Glanerbrug. Op 17 oktober volgt dus Almelo. ‘’Of er in Almelo plek is voor meerdere kringloopbedrijven? Zeker wel. Uit de wijk waar Kringloopcentrum Almelo straks opent heb ik al heel veel positieve reacties ontvangen. Daar ben ik echt trots op. Ik weet dan ook zeker dat het een succes wordt.’’

Nu al hebben zich al vijftien vrijwilligers gemeld om mee te helpen. Een prachtig aantal volgens Melvin. Meer vrijwilligers zijn natuurlijk altijd welkom.

Iedereen is welkom op 17 oktober bij de feestelijke opening van de kringloopwinkel. Tussen 10.00 en 17.00 uur is er een hapje en drankje. Voor de kinderen is er vermaak met onder meer een springkussen. Muziek wordt verzorgd door zanger Jaman. ‘’Het gaat een heel gezellige dag worden’’, aldus Melvin.


Inwoners die hun spullen willen aanbieden, kunnen contact opnemen door te bellen met 06 - 28 33 35 19. ‘’We halen het dan ook zo snel mogelijk al op”, zegt Melvin.

Kringloopcentrum Almelo ligt aan de Frederik van Eedenstraat 1A.