Afbeelding

Column Sandra Bakhuis: Die vervelende woningbouw...

Algemeen

Per e-mail vraagt Victor of ik hem wil terugbellen. “Ik woon in een te groot huis. Nu ik ouder word, wil ik graag een flatje bij het winkelcentrum”, schrijft hij. “Maar de woningstichting doet niets voor mij.” Ik nodig hem uit om bij ons in Dreesz langs te komen, zodat ik met hem kan meekijken wat er is.

Hoe zit dat met die woningstichting?

“Mijn zoon Joris helpt me met alles. Zo schreef hij me een jaar of tien geleden ook in bij de woningstichting”, vertelt Victor een paar dagen later aan de koffie. “Joris heeft van de week gebeld met een woonburo, maar ze weten daar niks van mijn inschrijving. En zelf snap ik het helemaal niet.” Mijn collega vraagt of hij inlogcodes heeft. De beide woningstichtingen in Almelo werken namelijk nu samen in het woonburo, en met zo’n code kunnen we online bij het buro Victors inschrijving nakijken. De codes zijn niet te vinden, dus bellen we met de woningstichting. 

Wat is er misgegaan?

We krijgen snel een antwoord: E-mails aan Victor bleken een foutmelding te geven. Dus heeft hij ook niet gelezen dat hij voor 10 euro zijn inschrijving moest verlengen. Hij is dus uitgeschreven. “O ja, een paar jaar geleden stopte Ziggo en kreeg ik plotseling een nieuw mailadres. Wat stom, dat heb ik niet doorgegeven. Nu snap ik waarom ze niks voor me doen”, roept Victor uit.” Dat wordt opnieuw inschrijven dus. 

Wat is er veel mogelijk

Victor is wel benieuwd hoe het werkt met dat woonburo. Aandachtig kijkt hij dan ook mee als we hem helpen met inschrijven. De nieuwe inschrijving kost 25 euro en dat betaalt hij makkelijk via de bank-app op zijn telefoon. De e-mail met inlogcodes krijgt Victor daar 10 minuten op binnen. “Geweldig”, juicht Victor als hij daarna ook nog eens ziet dat hij in ‘Mijn Woonburo’ zelfs kan invullen waar hij wil wonen en hoeveel slaapkamers hij zoekt.

Woningaanbod?

“En ik zie nu ook de link naar het woningaanbod. Kan ik daar zo op reageren?”, vraagt hij vol verwachting. We maken hem blij dat hij ingelogd inderdaad direct kan reageren. Vanwege de nieuwe inschrijving komt hij dan helaas wel ver onderaan de lijst te staan. Tot aan de sluitingsdatum kan dit gelukkig nog wijzigen, weten we uit ervaring. Soms reageren er namelijk mensen die niet in aanmerking komen of die een ander huis accepteren.

Dit soort vragen krijgen we elke week. Dankzij onze eigen ervaringen helpen we mensen dan weer op weg. Ook u. Bel met 0546 45 69 09 voor een afspraak of kijk op www.almelosociaal.nl


Sandra is pr-medewerker bij Almelo Sociaal, de stichting met vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.