Wethouder Arjan Maathuis en winnaar Lute Kuilder. (Foto: Johnny Polman)
Wethouder Arjan Maathuis en winnaar Lute Kuilder. (Foto: Johnny Polman) Foto: johnny polman

Lute Kuilder eindwinnaar fotowedstrijd

Lute Kuilder heeft de Almelose fotowedstrijd van Martin Beumer gewonnen. Kuilder kreeg de eerste prijs zaterdagmiddag toegewezen tijdens de prijsuitreiking die gehouden werd bij Kamera Express op de Meubelboulevard. Wethouder Arjan Maathuis reikte de prijzen uit.

Almelo - De winnaars van de vier blokken waarin de fotowedstrijd was opgedeeld waren voor de prijsuitreiking uitgenodigd.
De jury bestond uit fotograaf Johnny Polman, Emiel Geerding (Kamera Express)en Rob Brughuis (Super Plus). Initiator Martin Beumer hield een inleiding. "Ik had een tiental fietsroutes en een zevental autoroutes gemaakt met korte wandelingen vanuit de Waterstad Almelo naar de watermolens in Twente.''
Beumer zette de 1350 kilometer aan routes op www.oetintwente.nl. "Via media werd dit bekend gemaakt en ik wilde, omdat de waterstad Almelo begin-en eindpunt van alle routes was, iets doen met startpunt Lifestyle-Boulevard. Zo kwam ik bij super Plus Brughuis terecht voor een flyer-idee. Hij sponsorde 20.000 van de door mij ontworpen flyers, die heeft Rob Brughuis van Super Plus Brughuis allemaal verspreid. Toen kwamen we op het idee om een fotowedstrijd voor en door Almeloƫrs te organiseren. Heel Twente was een te groot gebied en Almelo en omgeving heeft voldoende fraaie foto-mogelijkheden'', aldus Beumer.

De wethouder reikte eerst de vijfde prijs uit aan Monique Rebel, met een foto van het Kanaal Almelo Nordhorn. De vierde prijs ging naar Bertus Huis in 't Veld met een plaat van Aadorp. Chantal Weijn won de derde prijs met Zonsopkomst achter Lateraalkanaal. De tweede prijs was voor Martin van der Wulp met een foto van Doe Park De Hagen. Maar Lute Kuilder won dus, met Zicht op Waterstad Almelo. Zij won een waardebon van Super Plus Brughuis ter waarde van 125 euro. Ook Kamera Express, Mac Donald's, Noaber Magazine en Oetintwente stelden prijzen beschikbaar. Beumer gaf alle blokwinnaars nog een extra 'basisprijs', bestaande uit twee fotoboeken.

Afbeelding