In het midden best buur Harrie Reekers.
In het midden best buur Harrie Reekers. Foto:

Reekers de beste buur

ALMELO - Harrie Reekers is de beste buur. Dat is de uitkomst van de verkiezing van de beste buur. Op nationale Burendag schonken Avedan, de Almelose woningcorporaties Beter Wonen en Sint Joseph en de twee huurdersorganisaties aandacht aan de vele stille krachten in buurten en wijken in Almelo. 

Voor de vierde keer hielden zij de Beste Buurverkiezing. Met 24 genomineerden was het wederom een succes volgens de organisatoren.

Dit jaar konden de genomineerden weer uitgenodigd worden voor een fysieke bijeenkomst. Hierbij werden de aanwezige genomineerden allemaal in het zonnetje gezet en maakte wijkwethouder Jan Martin van Rees de Beste Buur van 2021 bekend.


De jury: Reekers is nog steeds, ondanks zijn gevorderd leeftijd, de steun en toeverlaat van vele buren. Maar liefst zes andere buren nomineerden Harrie voor de Beste Buur Bokaal.''

Zijn buren vertellen: "De hogere leeftijd weerhoudt Harrie er niet van om anderen te helpen. Of het nu gaat om het doen van boodschappen, het aan de straat zetten van afvalbakken, het reinigen van dakgoten of het ophangen van een douchebeugel; Harrie staat voor de buren klaar. Ook luistert hij naar de verhalen van anderen en geeft adviezen. Harrie biedt samen met zijn vrouw Sannie, steun wanneer mensen een zolder vol herinneringen opruimen. Ze bieden steun en denken in oplossingen.”