Zo, dat was eindelijk weer groot feest in De Lantaarn. Foto: Michiel Tempert
Zo, dat was eindelijk weer groot feest in De Lantaarn. Foto: Michiel Tempert

Lantaarn weer open met 'feestje waar iedereen veel zin in heeft'

De lichten van De Lantaarn in Hellendoorn gingen net als bij vele andere poppodia afgelopen zaterdag weer branden. “En de volgende ochtend ben je superfit, want we moeten om precies middernacht uur stoppen”, zegt uitbater Jasper van der Kolk.


HELLENDOORN -  Het laatste feest zonder anderhalve meter afstand en een maximum bezoekersaantal is al meer dan anderhalf jaar geleden. Het ‘Vroege Feessie’ was op voorhand al een topfeest. “Iedereen heeft er zin in. Dat merk ik aan de kaartverkoop, het barpersoneel en de technici”, zegt Jasper enthousiast. Na een heel lange tijd is het eindelijk zover. "Een feestje waar iedereen veel zin in heeft. Het is een fout en stout feestje, dus gasten wordt gevraagd hun foute pakkie aan te trekken."

Naast het foute feestje stond er voor de aankondiging van de coronaversoepelingen al meer op het programma. “Op een gegeven moment ga je maar weer plannen. Ik heb eerder een unlockdownfeestje in de planning gehad, die moesten we weer annuleren door verscherpte maatregelen.

Ook de Supertramp-tribute moest worden verplaatst. Bezoekers met oude tickets zijn ook welkom. “Mensen mogen hun ticket ook omruilen voor een ander event. Dat is een gepuzzel, maar ik wil gastvrij zijn.”

Jasper: "De Supertramp-coversessie zou vrijdag 24 september optreden, maar deze is in overleg verplaatst naar januari 2022. We willen mensen de full-experience geven zonder anderhalve meter en zo.”

Wie niet zo lang kan wachten heeft in oktober genoeg keus. Status Quotes en Another Journey - tributes van respectievelijk Status Quo en Journey - vullen begin oktober het podium en op 28 oktober treedt Tricklebolt op. 

Naast zijn werk als evenementencoördinator bij de Universiteit Twente ging uitbater Jasper van der Kolk met de deuren gesloten alsnog aan de slag bij De Lantaarn. Een likje verf hier en daar, livestreams en opnames, maar er is ook nieuw leven geblazen in Stichting Popbelang. Hiermee wil de Lantaarn hét centrum worden voor muzikanten en muziekliefhebbers, maar er ook zijn voor mensen die zoeken naar een multifunctionele zaal. "Dat komt allemaal binnenkort, we gaan eerst zaterdag een mooi feestje maken.”

Voor een volledig overzicht kijk op de website van De Lantaarn:

www.lantaarn.nl

Vacatures

Achter de bar net zo gezellig als op de dansvloer? Stuur dan een e-mail naar info@lantaarn.nl en vraag de laatste vacatures op.