Jan Terlouw komt binnenkort op bezoek bij het Natuurhus in Almelo.
Jan Terlouw komt binnenkort op bezoek bij het Natuurhus in Almelo. Foto:

Jan Terlouw naar het Natuurhus in Almelo

Schrijver en politicus Jan Terlouw is zondag 3 oktober bij Natuurhus Almelo in Doepark de Hagen de hoofdgast.


ALMELO - De middag is de eerste activiteit van de openingsmaand vol met feestelijke activiteiten. Met een ongelooflijke inzet door heel veel vrijwiligers is er de afgelopen maanden aan het Paviljoen gewerkt. Met een prachtig licht en vooral duurzaam resultaat.

De middag ziet er als volgt uit: na binnenkomst en ontvangst is er een rondleiding door het park. Daarna is er een interview met Jan Terlouw door Ivan Borgsteijn, literatuurcriticus en literair interviewer. Na afloop is mogelijk zelf een vraag te stellen aan de hoofdgast. Deze was onlangs nog te gast in de College Tour-reeks. In 2018 schreef hij het boekenweekessay onder de titel Natuurlijk; een ode aan de natuur en een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.
Jan Terlouw: ''Wat onderscheid mensen en dieren? Het antwoord is moraal. De natuur denkt niet in goed of slecht, kent geen morele verantwoording. Wij als mensen zijn het enige wezen dat die vraag kan stellen en beantwoorden. Dat is onze collectieve plicht om het goede te doen.''

Opgeven voor deze middag op zondag 3 oktober kan via de website van het Natuurhus Almelo:

www.natuurhusalmelo.nl/events/een-middag-met-jan-terlouw