De wijkcommissie Schelfhorst kan weer

ALMELO - Na een lange onderbreking vindt het inloopspreekuur van de Wijkcommissie Schelfhorst weer plaats, en wel op donderdag 30 september in wijkcentrum De Schelf van 19.00 tot 19.30 uur.

Het onderwerp deze maand is de toekomst van de wijk Schelfhorst. Vragen, opmerkingen, klachten of ideeën kunnen worden gestuurd naar het e-mailadres wijkcommissie.schelfhorst@gmail.com.

De commissie: ''Alhoewel wij gehoopt hadden dat wij de jaarlijkse lantaarnoptocht naar aan leiding van St. Maarten en de rommelmarkt van begin november door konden laten gaan, moeten wij helaas mededelen dat deze evenementen niet doorgaan. De versoepelingen kwamen voor ons als organisatie te laat om deze evenementen naar behoren te kunnen houden.''

Wat wel kan doorgaan is de opruimactie van zwerfafval. ''Elke laatste donderdag van de maand gaan de leden van de Wijkcommissie de wijk in om samen met hulpvaardige wijkgenoten zwerfafval op te ruimen. U kunt zich hiervoor om 18.15 uur melden in De Schelf.'' De Wijkcommissie stelt tangen, hesjes, handschoenen en afvalzakken ter beschikking. De opruimactie duurt tot ongeveer 19.30 uur.

Zoeken naar paddenstoelen in Nijreesbos

ALMELO - Het IVN/KNNV-afdeling Almelo houdt op zaterdag 9 oktober een paddenstoelenexcursie in het Nijreesbos.

De excursie begint om 14.00 uur. De deelnemers starten vanaf de parkeerplaats bij de trimbaan. Op de Nijreesberg gaan ze op zoek naar paddenstoelen.

De excursie duurt tot 16.00 uur.

Tip van de gidsen Henri Jansen en Laura Brummelhuis: Graag een spiegeltje meenemen.

Opgave kan via laura.brummelhuis@gmail.com of stuur een app naar 06-30520322.