Volg ook een van de cursussen die Landschap Overijssel aanbiedt.
Volg ook een van de cursussen die Landschap Overijssel aanbiedt. Foto:

Nieuwe cursussen bij Landschap

ALMELO - Heggenvlechten is een van de cursussen die Landschap Overijssel in de maanden oktober en november aanbiedt. "Landschap Overijssel biedt diverse mogelijkheden om je kennis te verbreden of zelf bekwaam aan de slag te gaan in het landschap. Het gevarieerde cursusaanbod is ruim en voor iedereen toegankelijk. Heb jij een natuurverhaal te vertellen en ben je benieuwd hoe je mensen betrokken houdt bij jouw verhaal? Tijdens de cursus ‘Verhalen Vertellen’ leer je eenvoudige technieken om luisteraars te boeien. Steek je liever je handen uit de mouwen? Ga aan de slag met handgereedschap tijdens de workshop ‘Vel- en zaagtechnieken’ of beleef oude ambachten tijdens de cursus ‘Heggenvlechten’. Aanmelden voor deze of andere cursussen kan online via www.landschapoverijssel.nl'', aldus de organisatie. 

De workshop ‘vel- en zaagtechnieken' is op zaterdag 16 oktober. Deze workshop is voor iedereen die in de natuur werkt of vaak een boom omzaagt. De cursus 'Verhalen vertellen' wordt gehouden op zaterdag 29 oktober, de locatie volgt nog.

De cursus 'Heggenvlechten' is op zaterdag 13 november, ook hier is de locatie nog niet bekend. "Het heggenvlechten is naast een oud ambacht, vooral een hele nuttige ambacht. Meld je aan voor deze cursus en help een stukje cultuurhistorie levend te houden.'' Aanmelden via

landschapoverijssel.nl

Afbeelding