Doe binnenkort mee aan de eerste Almelose beleefwandeling.
Doe binnenkort mee aan de eerste Almelose beleefwandeling. Foto:

Kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort

Ontdek Almelo

ALMELO - Sportbedrijf Almelo en wandeltrainer Henk Passies van Fit met Passie houden dinsdag 21 september de eerste Almelose beleefwandeling. Tijdens deze bijzondere wandeling wordt onderweg letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij kenners die over de natuurrijke omgeving vertellen.
Passies: “Het gaat dus niet alleen om het wandelen, maar ook om de mooie verhalen over Almelose monumenten, boerderijen en natuurgebieden. En na afloop drinken we samen een heerlijke bak koffie, om gezellig na te praten over deze bijzondere tocht.”
De beleefwandeling kent een lange route van 10 kilometer en een korte route van 5 kilometer. De korte route is rolstoelvriendelijk, zodat iedereen kan deelnemen.
De start en finish is bij Natuurhus Almelo in het Hagenpark. De lange route begint om 9.30 uur en de korte route om 14.00 uur. Onderweg vertelt een gids van de Historische Kring Almelo het een en ander over de omgeving waar de groep doorheen wandelt.


De kosten bedragen 7,50 euro. Een consumptie is inbegrepen.
Voor meer informatie en opgave:

wandeleninalmelo.nl

Cursus over vrouwelijke kunstenaars

ALMELO - Een cursus over vrouwelijke kunstenaars. Dat staat op donderdag 30 september en 7, 14 en 28 oktober op het programma.

De avonden vinden van 19.00 tot 21.30 uur plaats in de theaterzaal de Evenaar in de bibliotheek van Almelo. De kosten zijn 75 euro. Dat is inclusief documentatiemap.

''Tot elke belangrijke kunststroming in de kunstgeschiedenis behoorden immers ook vrouwen'', aldus de bibliotheek: ''Hoe kan het dat we vaak zo weinig over hen weten, en dat het de meesten niet gelukt is om de erkenning te krijgen die ze wel verdienden? En waarin verschilt vrouwenkunst van mannenkunst en de volgende vraag is natuurlijk: hoe staan we er nu voor? Deze cursus gaat in op deze en andere vragen en laat in vijf lessen de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de Middeleeuwen tot het heden zien.''


De cursus bestaat uit vijf lessen, waarvan de eerste vier lessen plaatsvinden in de bibliotheek Almelo. De vijfde les bestaat uit een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe. De cursus wordt gegeven door Miranda Nieuwenhuis van Parels uit de kunst.


Aanmelden voor deze speciale cursus kan door e-mail te sturen naar mirandanieuwenhuis@live.nl.

Afbeelding