Christian Cadenbach en Jan Sturmius Becker komen binnenkort naar Huize Almelo. Foto: Vera Koers
Christian Cadenbach en Jan Sturmius Becker komen binnenkort naar Huize Almelo. Foto: Vera Koers Foto: Vera Koers

Macbeth: voorstelling in de open lucht

De Spaghettirellen op het Indiëterrein waren begin augustus, ondanks het mindere weer, straf uitverkocht. Heb je die gemist, zorg dan dat je de voorstellingen van Macbeth vanaf woensdag 22 september voor Huize Almelo vooral niet mist.

ALMELO - Er komt weer een heerlijke voorstelling naar onze stad die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Hoewel Shakespeare misschien ingewikkeld klinkt, maakt het theatergezelschap The Kingsmen op een heel toegankelijke manier theater, zodat je gegarandeerd een leuke avond hebt. 

MacBeth - Eén van de beroemdste werken van Shakespeare, maar hoe gaat het verhaal ook alweer? De stemmen van de heksen fluisteren door het bos en voorspellen dat de Schotse held MacBeth tot koning gekroond zal worden. Alleen de oude koning en zijn vriend Banquo staan hem in de weg. Wat gaat hij doen... afwachten of het lot een handje helpen? Gedreven door zijn machtsbeluste vrouw en verblind door ambitie vernietigt hij iedereen die hem in de weg staat. Hij vertrouwt op de voorspelling van de heksen die, als hij hem nooit gehoord had, ook nooit tot waarheid kon maken. Hij vervult zijn eigen noodlot. MacBeth is koning... tenzij het bos gaat wandelen.


Wie zijn the Kingsmen?

Met behulp van slechts enkele rekwisieten en kleurrijke kostuums vertellen de acteurs van King's Men het tijdloze verhaal van MacBeth zoals Shakespeare het bedoeld heeft: spannend, stoer, met humor, vol ontstuitbare manpower en virtuoze rolwisselingen. In een mix van Deutsch, Nederlands, a little English en ‘n luk Twents wordt het publiek in Shakespeare's grote verhalen meegenomen. De talen smelten ineen tot een heldere vertelling die je misschien niet helemaal verstaat, maar altijd kunt begrijpen. Er zijn drie voorstellingen: woensdag 22 tot en met vrijdag 24 september telkens vanaf 18.30 uur. De voorstelling is ongeveer drie uur, inclusief pauze. Houd wel rekening met het feit dat je buiten zit. Kaarten:

Bezoek vanaf woensdag 22 septemberHuize Almelo

stadstheateralmelo.nl

Afbeelding