Afbeelding
Foto:

Kort kort kort kort kort kort kort

Kom kijken bij toernooi tafeltennis Blauw-Wit

ALMELO - De negende editie van het Top-Teamtoernooi van tafeltennisvereniging Blauw-Wit vindt plaats op zaterdag 11 september. Door het succes van de eerste jaren is het volgens de organisatie inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden.

''De deelnemende verenigingen en spelers zijn allemaal nog steeds erg enthousiast en zien het als een leuke en goede voorbereiding op het nieuwe seizoen'', aldus de woordvoerder.

De deelnemende teams dit jaar zijn titelverdediger Entac uit Enschede, Effekt'74 uit Wierden, Swift Deventer, Kampenion uit Kampen, DTS uit Enschede en Blauw-Wit. ''Entac is wederom de grote favoriet maar wij hopen natuurlijk dat ons eigen Blauw-Wit voor een verrassing kan zorgen.''

Zoals elk jaar is er voor kinderen het nodige vertier waaronder een (overdekt) springkussen. Ook wordt er een verloting gehouden prijzen.
Het  toernooi begint 13.00 en de finale begint om 17.30 uur waarna aansluitend de prijsuitreiking plaatsvindt en de uitslag van de verloting bekend wordt gemaakt. Hierna wordt er afgesloten met een hapje en een drankje en muziek.

Plaats van handeling is de Reeststraat 15 in Almelo.

Meer informatie over tafeltennisvereniging Blauw Wit staat op de website

www.blauwwit-almelo.nl

Open toren met bezoekje aan het carillon

ALMELO - De open toren vindt tijdens monumentenweekend op zaterdag 11 september van 14.00 tot 15.30 uur plaats.

Om Open Monumentendag een extra tintje te geven is dat de Nederlandse en Vlaamse organisaties van de klokkenspelverenigingen samen optrekken en wordt het weekend letterlijk ingeluid. Om 10.00 uur zullen zoveel mogelijk carillons hetzelfde lied spelen als startschot van Open Monumentendag. Welk nummer dit wordt, is nog niet bekend.
Van 14.00 tot 15.30 uur is iedereen van harte welkom in de toren van de Georgiusbasiliek.


Bezoekers kunnen de toren beklimmen en een kijkje te nemen bij het carillon waar samen met gast beiaardier Dennis Vallenduuk een demonstratie en een uitleg wordt gegeven over het carillon.