Afbeelding
Foto:

Cursus Bijbel

ALMELO - In Almelo begint op 4 september het nieuwe seizoen van de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College. Ter kennismaking zijn de lessen in september gratis te volgen.

De lessen vinden plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 9.30 tot 15.00 uur bij baptistengemeente De Bron aan de A. Brouwerstraat 2. De lessen worden verzorgd door de docenten Jan Boelhouwers (Oude Testament) en Hans Arentsen (Nieuwe Testament).

Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om in september gratis een proefles bij te wonen. Van te voren aanmelden via de website is in verband met de coronamaatregelen noodzakelijk.

Meer lezen over de cursus en aanmelden voor een proefles kan op de website van het Evangelisch College: 

www.evangelisch-college.nl/ets

Het Evangelisch College zet zich in voor Bijbelonderwijs in Nederland en biedt de interkerkelijke ETS-Bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. Jaarlijks volgen zo'n twaalfhonderd christenen deze cursus. ''De ETS-Bijbelcursus is er voor iedereen die wil groeien in geloof en meer wil begrijpen van de grote lijn en samenhang van de Bijbel'', zo laat men weten.

In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, thema's, context en de hoofdgedachten van elk Bijbelboek. ''De cursisten worden op deze manier betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het dagelijks leven. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken aan bod komen. Per les wordt doorgaans één Bijbelboek behandeld.''