Niemand minder dan onze burgemeester is bij de opening van het schooljaar in Bornerbroek.
Niemand minder dan onze burgemeester is bij de opening van het schooljaar in Bornerbroek. Foto:

Stephanusschool opent flitsend begin schooljaar

In Bornerbroek is het schooljaar op een heel bijzondere wijze begonnen. De Stephanusschool bestaat namelijk dit schooljaar maar liefst 100 jaar.

BORNERBROEK - Vanwege dit jubileum waren burgemeester Arjen Gerritsen, vergezeld door wijkwethouder van Bornerbroek, Eugene van Mierlo, ook aanwezig op het schoolplein in Bornerbroek.


Directeur Marlon Oolderink heette alle kinderen en de bezoekers van harte welkom. Zij waren er niet voor niets want samen met een aantal kinderen, onder ander een leerling die voor het eerst ging starten, mochten zij een heel speciaal spandoek onthullen. Nadat er was afgeteld van 10 naar 1 rolde het spandoek open en stond te lezen dat volgend jaar, op 8 en 9 april 2022, de reünie zal plaatsvinden.


De officiële jubileumdatum is 14 november 2021 en in eerste instantie was het de bedoeling om voorafgaand aan 14 november een spetterende feestweek te houden, maar vanwege alle coronaperikelen, het moeten aanvragen van de benodigde vergunningen en de vakantietijd leek het de school verstandiger om de feestweek over te hevelen naar een datum in april. ''Hopelijk is er dan alweer wat meer mogelijk en in april heb je wellicht ook zicht op beter weer'', aldus de school.





Desalniettemin zullen er al vele activiteiten plaatsvinden voor alle schoolkinderen in de aanloop naar volgend jaa,r maar in april is dan het echte feest. Met steun van diverse sponsoren die nu benaderd worden, hoopt de school voor alle huidige, maar ook alle oud-leerlingen, straks een heel mooie feestweek te kunnen neerzetten.

Alle ontwikkelingen rondom dit jubileum zijn te volgen via drie vloggers van groep 8; Evi Pigge, Silke Ensink en Sanne Mulder. Men kan zich daarvoor abonneren op het YouTube-kanaal. Bovendien is ook alles te volgen via de Facebookpagina Stephanus Bornerbroek en de instagrampagina basisschoolstephanus.

Iedereen mag het weten dat de Stephanusschool 100 jaar bestaat.
vizier