Afbeelding
Foto: Jean-Brice Lemaljeanbrice@gmail

De nieuwe Dacia Duster is er vanaf 18.890 euro

De nieuwe Dacia Duster is vanaf begin september te bewonderen in de showroom. Deze nieuwe Duster herkent u direct aan de nieuw ontworpen voorzijde. De grille is strakker vormgegeven dan voorheen en de nieuwe LED-koplampen en -achterlichten hebben een stijlvolle Y-vorm. Verder is de nieuwe achterspoiler heel herkenbaar en deze zorgt er ook nog eens voor dat de CO2-emissie lager is. 

Dacia heeft ook het interieur van de nieuwe Duster onder handen genomen. Zo is Duster uitgerust met nieuwe bekleding en vindt u op het stuur verlichte knoppen. Verder heeft de nieuwe Duster een nieuw middenconsole en nieuwe multimediasystemen. 

Uitvoeringen
De nieuwe Dacia Duster komt in drie uitvoeringen. De basisuitvoering, de Essential, is al rijk uitgerust met onder andere ABS met remkrachtverdeling en noodstopbekrachtiging, een bandenspanningscontrolesysteem en gordijnairbags voorin. De Essential is leverbaar van 18.890,- euro.
De uitvoering boven de Essential is de Comfort. Deze heeft naast alles van de Essential onder meer cruisecontrol, een met leer bekleed stuurwiel, cruiscontrol en airconditioning. Voor de Comfort geldt een vanafprijs van 20.590,- euro.
De Prestige-uitvoering is de topversie en is er met een vanafprijs van 21.990,- euro. Voor dat bedrag krijgt u standaard achteruitrijcamera, geen 16 maar 17 inch lichtmetalen wielen en Media Nav met 8 inch touchscreen.

Keuze in motoren
U heeft verschillende mogelijkheden op het gebied van motoren. Zo is er de TCe 100 Bi-Fuel met 100 pk. Voor wat meer power is de nieuwe Duster er ook met TCe 130, een benzinemotor met 130 pk. Met de TCe 150 4x4 heeft u 150 pk en vierwielaandrijving en als u liever een automaat rijdt, is de uitvoering Prestige met de TCe 150 EDC de best passende keuze.