Afbeelding
Foto:

Kia EV6 koploper op gebied van veiligheid en gebruiksgemak

De Kia EV6, de elektrische cross-over van Kia, heeft een uitgebreid pakket rijassistentiesystemen, die het gevaar van autorijden verminderen. De systemen beschermen zowel de bestuurder als andere inzittenden als overige weggebruikers. Verder biedt de EV6 veel gemak.

Zo wordt op de snelweg gebruik gemaakt van HDA 2, het nieuwste Highway Driving Assist pakket. Radarsensoren voorzien het systeem van informatie waardoor de afstand tot de voorligger bewaakt wordt en LFA, Lane Following Assist, zorgt ervoor dat de EV6 netjes binnen de lijntjes blijft rijden. Mocht nu een andere automobilist te dicht bij uw EV6 komen dan verandert de auto zelf van koers om botsingen te vermijden. Ook aan de veiligheid van overige weggebruikers wordt gedacht. Het opengaan van de achterportieren wordt geblokkeerd wanneer een auto wordt gedetecteerd in de dode hoek.

Gebruiksgemak
Van rijbaan wisselen? Een beweging van de richtingaanwijzer stuurt de EV6 automatisch richting de gewenste rijbaan. Sleutel in de broekzak, handen vol spullen en u wilt toegang tot de bagageruimte? De EV6 herkent uw sleutel en opent deze. Moeite met parkeren? De Kia EV6 doet het voor u, zelfs als het om een krappe parkeerplek gaat. De auto stuurt, geeft gas en remt, dus u zou niet eens in de auto hoeven te zitten.

Dit zijn slechts enkele eigenschappen van de Kia EV6 die het autorijden makkelijker en veiliger maken. Meer weten? Bezoek uw Kia-dealer of ga naar www.kia.com