Afbeelding
Foto:

Alain Verhey met zijn tweede boek onder de arm naar De Bleek

ALMELO - Alain Verhey komt op zaterdag 4 september naar stadskerk De Bleek. Hij spreekt onder meer over zijn tweede boek.

''Verheij is schrijver, spreker, publicist, onafhankelijk theoloog van Twitterland'', aldus de kerk. ''Van deze ‘loslopende theoloog’ verscheen in 2018 God en ik, dat verkozen werd als Theologisch Boek van het Jaar. In het najaar van 2020 publiceerde hij zijn tweede boek, waarin hij aan de hand van Kaïn en Abel pleit voor de kracht van kwetsbaarheid. Wat bezielt een jonge dertiger om fulltime bezig te zijn met de kerk en de Bijbel? Wat is de relevantie van de oude christelijke traditie in het nu van 2021? Die vragen onderzoekt hij met ons, waarbij er ruimte is voor open gesprek.''

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan bij Pauline Vrolijk (paulien.dejong@outlook.com - 06 437 419 34) of Pieter van Rijssel (rijsp@outlook.com - 06 577 842 39).

De lezing begint op 4 september om 16.30 uur. De toegang is 7,50 euro.

Welkom in het Mantelzorgcafé

Almelo - Mantelzorg Almelo houdt weer een Mantelzorgcafé. Op 2 september kunnen bezoekers terecht voor koffie, thee, lunch, ontmoeting en een goed gesprek.

Het Mantelzorgcafé is de ontmoetingsplek voor iedereen die zorg biedt aan een naaste (partner, ouder, kind, vriend, buur). ''U kunt er even de teugels laten vieren en onder het genot van een kopje koffie of thee praten met vrijwilligers en andere mantelzorgers'', aldus het café. ''Mantelzorgers vinden herkenning bij elkaar en wisselen regelmatig handige tips uit.''

Bezoekers zijn op 2 september van 11.00 tot 13.00 uur welkom in het Huis van Katoen en Nu.

Volg gratis zorgopleiding

ALMELO - Bij het verhaal van vorige week over het gratis volgen van een opleiding in de zorg is een verkeerd telefoonnummer geplaatst. Het gaat over een opleiding van Mantelzorg Almelo en ROC van Twente dat gratis de éénjarige MBO 1-Entreeopleiding Dienstverlening en Zorg aanbiedt. Aanmelden:   0546 - 536839 of j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl.