Kort
Kort Foto:

Kort kort kort kort kort

Doe mee aan sportdag Only Friends

Vervolg voorpagina

Opgeven voor deze sportdag kan via de website van Only Friends Twente: onlyfriendstwente.nl

Ook kan men een e-mail sturen naar sisu-almelo@onlyfriendstwente.nl. ''Vermeld dan je naam, met hoeveel je komt en je telefoonnummer. Je krijgt namelijk een mooi shirt van ons zodat we altijd in hetzelfde tenue kunnen sporten.''

Volg gratis opleiding in de zorg

ALMELO - ''Een betaalde baan in de zorg is een illusie voor mensen zonder een diploma. Zou je denken. Maar niet in Almelo.''

Dat zijn de woorden van Mantelzorg Almelo en ROC van Twente dat gratis de éénjarige MBO 1-Entreeopleiding Dienstverlening en Zorg aanbiedt. Het diploma maakt de weg vrij voor een mooie carrière in de zorg.

De Entree-opleiding Dienstverlening en Zorg is geschikt voor iedereen die nooit een studie heeft (kunnen) afmaken. De studenten gaan 6 uur per week naar het ROC voor theorielessen. Daarnaast gaan studenten 20 uur in de week (onbetaald) stagelopen. Voor stageplekken zorgt Mantelzorg Almelo. Mantelzorg biedt aan begeleiding aan de mensen die meedoen aan de opleiding.

Mantelzorg Almelo heeft heel goede ervaring met de Entree-opleiding. Vanaf 2018 zijn 32 mensen zonder diploma geslaagd voor de opleiding. Iedereen vond daarna een betaalde baan of zijn verder gaan studeren en werden daarvoor ook betaald.
Door de coronapandemie heeft de Entree-opleiding in 2020/2021 goeddeels stilgelegen. In september vorig jaar begon nog een handjevol studenten aan de opleiding. Vier van hen wisten, ondanks alle beperkingen, toch te slagen.

In september begint een nieuwe Entree-opleiding. Mensen zonder diploma die de studie graag willen volgen, kunnen zich voor opgave en meer informatie melden bij Jacquelien ter Beek van Mantelzorg Almelo. Zij kan alle vragen over de opleiding beantwoorden. Bel of stuur een e-mail naar 0546 536839 of j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl.