Bij PH vindt op zaterdag 28 augustus het eerste Wout Brama Pupillentoernooi plaats.
Bij PH vindt op zaterdag 28 augustus het eerste Wout Brama Pupillentoernooi plaats. Foto:

PH supertrots op hun Almeloër Wout Brama

Met 64 teams verdeelt over vijftien clubs en een lange reservelijst is het toernooi in trek. Gerenommeerde clubs uit de hele regio maar ook daarbuiten als Robur et Velocitas uit Apeldoorn en FC Meppel maken de reis naar Almelo. 

In de ochtend komen de JO8- en JO9-teams in actie en in de middag alle JO10-en JO11-teams.


Pupillen

Het toernooi is vernoemd naar Eredivisiespeler en ex-international Wout Brama. Wout werd geboren in Almelo en ging voetballen bij PH Almelo.

 

Na negen jaar te hebben gevoetbald bij de pupillen van PH werd hij gescout door FC Twente, waar hij nu nog steeds speelt.
Naast Wout Brama zijn er nog meer PH spelers doorgedrongen tot het betaalde voetbal. Namen als Manuel Sanchez Torres, Jeffrey de Visscher, Brian van Loo, Erwin Looms, Serdar Gökkaya en recentelijk nog Sterre Kroezen maakten allen de stap van PH naar het betaalde voetbal.

Zo zijn de poules dan ook vernoemd naar alle (ex-)PH spelers met een profverleden.


Kans op prijs

PH: ''De poules zijn zoveel mogelijk op passend niveau ingedeeld. Zo zijn er in elke leeftijdsgroep poules op hoofdklasse- en eerste klasseniveau, maar ook lagere klassen zijn bij elkaar ingedeeld. Iedereen maakt dus kans op een prijs. Maar de prijzen zijn niet het belangrijkste.



 

''Plezier staat het toernooi voorop. Daarom zijn er ook aan de randzaken gedacht als springkussens en een heuse pannakooi. Alle ingrediënten dus voor een leuke en bovenal sportieve dag op zaterdag 28 augustus op sportpark Veenelanden in Almelo.''