De stichting Gravenruiters heeft geld ontvangen voor een nieuwe zadelruimte.
De stichting Gravenruiters heeft geld ontvangen voor een nieuwe zadelruimte.

RP/Fonds steunt Liedjesfestival, Frame Runnen en Beachweek

Algemeen

ALMELO - Het Almelose Roggekamp/Peitsch Fonds gaat drie stichtingen financieel steunen bij de organisatie van drie evenementen voor kinderen en jongeren.

Er gaat 2.500 euro naar atletiekvereniging Sisu en Only Friends Twente voor het nieuwe Frame Runnen, 1.750 euro wordt vrijgemaakt voor de Beachweek en Paco Plumtrek krijgt 2.000 euro voor de organisatie van het Liedjesmakersfestival in oktober.

‘’De toezeggingen voor financiële steun heeft het Roggekamp Peitsch Fonds versneld gedaan om de organisaties zekerheid te geven’’, zo laat een woordvoerder weten. ‘’Voor de organisatie van de Beachweek was dat een opsteker, omdat het evenement al deze week van 9 tot 15 augustus, wordt gehouden. Het RP Fonds betaalt mede het jeugdprogramma.’’

Paco Plumtrek maakt zich klaar voor z’n nieuwe Liedjesmakersfestival op zaterdag 2 oktober. Ze krijgt van het Roggekamp/Peitsch Fonds geld voor de programmaonderdelen voor kinderen, zoals het Kinderateljee. Tijdens het Liedjesmakersfestival in het Theater Hof 88 treden onder meer De Baron, Sultan, Jaap Boots en Stereo Naked op.

Met hulp van het fonds worden atletiekvereniging Sisu en de stichting Only Friends Twente in de gelegenheid gesteld om een heel nieuwe sport te introduceren voor kinderen, jongvolwassenen en volwassenen die moeilijk kunnen lopen: Frame Runnen.

Er is in september een eerste open dag waarop belangstellenden het framerunnen (lopen met behulp van een speciale framerunner) kunnen uitproberen. In oktober start op de woensdagmiddag een nieuwe groep bij Sisu voor het onderdeel framerunnen. Het Roggekamp/Peitsch Fonds helpt met een gift samen met onder meer de Dirk Kuyt foundation bij de aanschaf van de speciale framerunners voor deelnemers.

De toezeggingen van het Roggekamp Peitsch Fonds komen kort na de zomercall, waarin het fonds aanvragen honoreerde van stichting Hofkeshuis voor het maken van een schatkaart over de eeuwenoude, monumentale grisaille in het pand aan de Grotestraat, de stichting Gravenruiters voor een nieuwe zadelruimte, de schaakvereniging Almelo voor het organiseren van een jeugdschaaktoernooi, de Klup Twente voor de vakantiedagopvang. Ook kwam de stichting Epic Youth Games in aanmerking, voor het opzetten en uitvoeren van een jeugdgametoernooi dat kinderen bewust moet maken van de gevaren op de social media.

Organisaties, instellingen en stichtingen kunnen tot 28 september weer nieuwe aanvragen indienen op de website van het Roggekamp/Peitsch Fonds. Op 30 september beslist het fonds over de toekenningen. Het RP fonds kent alleen geld toe aan initiatieven en projecten voor Almelose kinderen en jongeren.

Dien aan aanvraag in via de website www.rpfonds.nl

Door het Roggekamp/Peitsch Fonds zijn er speciale framerunners.