schrijfblok pen
schrijfblok pen Foto:

Heel veel pillendoosjes

ALMELO - De pillendoosjesverzameling van Suze Kreugel-Otter. Iedereen kan daarvan genieten in het Huis van Katoen en Nu.

In 1979 is Suze begonnen met het verzamelen van pillendoosjes. Na enkele gekregen pillendoosjes begon het echte verzamelen. Samen met haar man struinde ze de Nederlandse vlooienmarkten af voor nog meer, mooiere en zeldzame exemplaren. Langzaam maar zeker breidde haar verzameling uit en had ze op een gegeven moment zevenhonderd verschillende pillendoosjes. 

Van vele plaatsen met stadswapens heeft ze een pillendoosje, maar ze miste er nog een: van Almelo. Helaas was die niet te krijgen en ging ze er dus maar zelf een schilderen. ''Het is een heel heel bijzonder pillendoosje geworden'', zo laat een woorvoerder weten. ''Omdat de verzameling groter en groter werd, heeft ze het besluit genomen om een aantal exemplaren te verkopen. Een nieuwe verzamelaar melde zich en zo kregen tweehonderd pillendoosjes een andere vitrine.''

Een deel van haar verzameling staat vanaf 4 augustus tot 30 september geëxposeerd in het 'Rondje van het huis' (de kleinste expositieruimte van Nederland) in huis van Katoen en Nu. 

De toegang is gratis. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook

www.vankatoenennu.nl

Veteranencafé is weer open

Almelo - Het veteranencafé Almelo is weer open. Alle jonge en oude Almelose veteranen èn veteranen uit de regio met hun eventuele partners zijn weer welkom.

Het Veteranen Comité Almelo (VCA) nodigt bezoekers uit op dinsdag 10 augustus van 19.30 tot 22.00 uur in bier- en wijnlokaal Het Hookhoes aan de Grotestraat in Almelo.

''Het maandelijks treffen biedt een prima gelegenheid om stil te staan bij de actualiteit van de krijgsmacht en natuurlijk ook de (gedeelde) ervaringen van de eigen uitzendingen of missies. Veteranen ervaren dat het veteranencafé dè plek is om een aangename en zinvolle avond te hebben met lotgenoten'', zo laat een woordvoerder weten.

Op vertoon van de veteranenpas wordt bovendien 15 procent korting op de consumpties gegeven.
Zie ook de e website

www.veteranenalmelo.nl