Natuurlijk ontbreekt een kinderboerderij niet bij de dierentuin in Nordhorn.
Natuurlijk ontbreekt een kinderboerderij niet bij de dierentuin in Nordhorn. Foto:

Zoo in Nordhorn geliefd uitje vlak over onze grens

De dierentuin in Nordhorn is niet alleen een van de best bezochte uitjes, maar ook een van de meeste geliefde vlak over de grens. Meer dan tweeduizend dieren van meer dan honderd verschillende diersoorten leven in het bomenrijke park.

Nordhorn - Om bezoekers de mogelijkheid te geven zo dicht mogelijk bij de dieren te komen, zijn verschillende verblijven voor bezoekers begaanbaar. 

''Direct na binnenkomst vindt u het verblijf van de prairiehonden. Hier kunt u zelfs doorheen lopen. Dan heeft u gelijk de mogelijkheid met de dieren in contact te komen'', zo laat een woordvoerder van de dierentuin weten. ''Ook het verblijf van de Vietnameese Sikaherten zijn vrij toegankelijk. Deze herten komen zelfs naar u toe als u een zakje voer bij de kassa heeft gekocht en het voer in de hand houdt voor deze dieren.''

Wie over het natuurpad Vechteaue loopt - die via een steiger door een uiterwaarde gaat, een oude vertakking van de Vechte - komt bij de historische Vechteboederij uit. ''In de historische Vechtewereld vindt u de Vechtemarkt, het Vechtedorp en de Vechteboederij. Hier krijgt u een indruk hoe het er 100 jaar geleden aan toe ging. Om en in het originele historische boerderijgebied vindt u ook veel oude en bedreigde diersoorten zoals de Bonte Bentheimervarkens met hun biggetjes.''

Via de opbouw van het Vechtedorp met de Dorplinde en andere gebouwen in historische stijl komen de bezoekers in Australiƫ, met onder anderen de Bennettkangaroe's. Ook hier kan men door het verblijf lopen en is het misschien genieten van de de jongst geborenen die er rondhuppelen of zelfs nog vanuit de buidel nieuwsgierig rondkijken. Ook het Afrika-verblijf, de kinderboerderij en het verblijf van de gieren nodigen uit om spannende ontdekkingen te doen.''

De gastronomie in het park biedt op het moment op veel plaatsen mogelijkheden voor to-go aan. Hier kan men bijvoorbeeld iets drinken en genieten van ijs, patat, braadworst of andere lekkernijen. De speelplaatsen zijn open. 

Ook veel oudeen bedreigde diersoorten te zien in de zoo

Sinds enige jaren werkt de dierentuin nauw samen met Natura Docet in Denekamp, het oudste regionale natuurhistorisch museum van Nederland. Zo is er vaak een gemeenschappelijke tentoonstelling, waarbij een bepaald dier onder de loep wordt genomen.


Dierentuin Nordhorn is dagelijks vanaf 9.00 uur bezoekers geopend. Voor een bezoek is geen reservering nodig. Wie de tijd bij de kassa wil verkorten, die kan wel online tickets kopen. De tickets zijn drie jaar geldig en niet voor een bepaalde dag bestemd. Kinderen onder de 4 jaar hebben geen ticket nodig.


Kijk voor alle informatie op


www.dierentuin-nordhorn.nl

De Vietnameese Sikaherten eten uit de hand. Foto's: Franz Frieling
Pen