Sam Witteveen ontvangt de prijs van Eelco Osse, de directeur Machinefabriek Boessenkool.
Sam Witteveen ontvangt de prijs van Eelco Osse, de directeur Machinefabriek Boessenkool. Foto:

Boessenkoolprijs: Hulde voor Sam Witteveen!

In in het Pius X College in Almelo is onlangs voor de 52ste keer de Boessenkoolprijs uitgereikt. Deze prijs is een jaarlijkse traditie waarmee Machinefabriek Boessenkool wil onderstrepen dat ze nauw betrokken is bij de technische opleidingen en het toekomstige technische talent in de regio.

Almelo - De afgelopen jaren was er regelmatig een groep of team de prijswinnaar, maar dit jaar gaat de Boessenkoolprijs weer naar één leerling van het Pius X College: Sam Witteveen

''Na een vol jaar met corona was het fijn om dit jaar ook weer normaal de prijsuitreiking te mogen doen'', aldus een woordvoerder. ''Voor Sam was de verrassing groot toen hij naar voren werd geroepen. Daar kreeg hij te horen waarom de keuze op hem was gevallen: Altijd een positieve houding tijdens de lessen, nooit melding van een akkevietje bij of met een leerkracht en altijd denken in oplossingen.'' Verder heeft Sam het hoogste cijfer tijdens het praktijkexamen en is hij in twee jaar enorm gegroeid in de PIE-afdeling.

Eelco Osse heeft Sam het Boessenkoolprijs-certificaat overhandigd. Ook kreeg Sam een praktische prijs: een gevulde gereedschapskist.

''Machinefabriek Boessenkool reikt de Boessenkoolprijs jaarlijks uit om” aldus Eelco Osse. ''De prijs is bedoeld als stimulans voor de technische leerlingen om te kiezen voor uitdagende, innoverende functies in de techniek. Dat is belangrijk voor die leerlingen zelf, maar zeker ook voor alle bedrijven in de branche metaal en elektro die voortdurend op zoek zijn naar talentvolle medewerkers. Dat geldt dus ook voor Boessenkool, want zonder goed geschoold personeel hebben wij geen bestaansrecht.”