Afbeelding

Feest bij jarige schaakvereniging Almelo: veel te doen

Algemeen

ALMELO - Schaakvereniging Almelo bestaat negentig jaar. Om dat te vieren is een uitgebreid feestprogramma. Het hoogtepunt is een simultaan tegen Lucas van Foreest (grootmeester en bekend van de documentaire over de Foreestkinderen) op vrijdag 20 augustus.

Op maandag 16 augustus vindt in het Huis van Katoen en Nu vindt een filmmiddag en -avond plaats. Dit is voor zowel jeugd als volwassenen geschikt. In de middag gaat het vooral om films voor de jeugd en naarmate de avond vordert komen er meer films voor volwassenen aan bod. Het begint om 14.00 uur en is ongeveer afgelopen rond 23.00 uur. Inschrijven is niet nodig en het programma blijft nog even geheim. ‘’Je mag ervan uitgaan dat het allemaal films zijn die met schaken te maken hebben’’, zo laat een woordvoerder weten.

Op dinsdag 17 augustus wordt er in het Huis van Katoen en Nu een jubileum snelschaaktoernooi gehouden. De inschrijving hiervoor is reeds geopend. De avond begint om 19.00 en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Er zijn daarbij prijzen te winnen. Aanmelden kan per e-mail via y.husers@hotmail.com.

Op woensdag 18 augustus is er een jeugdmiddag van 13.00  tot 17.00 uur. Dit is een spelletjesmiddag met veel schaakspelletjes, maar ook allerlei andere bordspellen. Er wordt ook een clinic gegeven  voor nieuwe schakers en wellicht volgt er nog een klein toernooitje. De locatie moet nog vastgelegd worden. Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk.

Op donderdag 19 augustus vindt er in Irish Pub the Shamrock een heuse ‘Reis door de tijd’ plaats. Hier zal een aantal leden van de schaakclub anekdotes vertellen van de afgelopen jaren. Ook liggen er foto’s van vroeger. Aansluitend is er een schaakquiz.

Op vrijdag 20 augustus wordt de schaakweek om 19.00 uur afgesloten met een simultaan door Nederlands Kampioen en grootmeester Lucas van Foreest. ‘’Deze talentvolle schaker zal voor liefst veertig personen een simultaan verzorgen in het stadhuis van Almelo. Publiek is daarbij welkom. De wethouder is er ook bij.  Aanmelden vooraf is verplicht via y.husers@hotmail.com.’’